Wasmachine
Wasmachines

De beste wasmachine van 2024

Laatst bijgewerkt

Door

6 minuten lezen

Je bent op zoek naar een nieuwe wasmachine en je wilt er niet zomaar één… Jij wilt de beste wasmachine van 2024. Een apparaat dat je kleding brandschoon wast, lekker duurzaam is en waarmee je nog jarenlang vooruit kunt. Maar wat is de beste wasmachine van dit moment? Wij gingen voor je op onderzoek uit.

Wat bepaalt welke wasmachine de beste is?

Voordat je kunt bepalen welke wasmachine de allerbeste is, moet je eerst weten waar een goede wasmachine aan moet voldoen. Welke factoren spelen een rol in het vaststellen van de beste wasmachine op de markt? Om een kwalitatieve wasmachine te kiezen, raden we je aan om te gaan voor een toestel dat voldoet aan de volgende factoren:

  • Energieklasse A: De beste wasmachine heeft energielabel A en verbruikt niet te veel energie. Door te kiezen voor een zuinige wasmachine, bespaar je jaarlijks tientallen euro’s op je energierekening. Daarnaast maak je met een energiezuinige wasmachine meteen een milieubewuste keuze.

Wist je dat: Een wasmachine met energieklasse A bespaart je op de totale levensduur meer dan 1000 euro aan energiekosten ten opzichte van een wasmachine met energieklasse G

  • Topklasse waskwaliteit: De waskwaliteit zegt iets over hoe schoon je wasgoed is als het uit je wasmachine komt. Een wasmachine met hoge waskwaliteit zorgt er ook voor dat je was langer mooi blijft en voorkomt muffe luchtjes. 
  • Topklasse bouwkwaliteit: Wasmachines met een goede bouwkwaliteit hebben een langere levensduur. Je hoeft dus niet zo snel een nieuwe te kopen en maakt een duurzame keuze. Wasmachines met topklasse bouwkwaliteit hebben standaard een koolborstelloze motor, waardoor je wasmachine minder snel slijt. 
  • Maximaal toerental van 1400 of hoger: De beste wasmachine biedt mogelijkheden voor een hoog toerental. Hierdoor komt je was relatief droog aan de trommel en hoeft het minder lang in de droger. 
  • Heeft handige functies: Functies als startuitstel, resttijdindicator, een beladingssensor en een kledingbeschermende trommel helpen je om makkelijker, efficiënter en beter te wassen. Deze functies mogen dan ook niet ontbreken bij de beste wasmachine. 
  • Goede beoordelingen: Door te kijken naar de verschillende ‘vereisten’ voor de beste wasmachine, kun je al een mooie selectie maken. Toch zijn het niet alleen de specificaties die bepalen hoe goed een wasmachine is. Ook de ervaringen van gebruikers spelen een belangrijke rol.

Bovenstaande factoren zeggen iets over de kwaliteit van een wasmachine. Daarnaast zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen, zoals de capaciteit en de prijs van het toestel.

Beste wasmachine 2022

Kies je bijvoorbeeld voor een wasmachine met voorlader of wasmachine met bovenlader? Wil je een stille wasmachine (omdat hij in/naast een ruimte staat waar je veel bent) of vind je het niet erg als hij veel geluid maakt? En wat voor programma’s moet de wasmachine allemaal kunnen draaien? Naast de kwaliteit van je wasmachine, zijn ook dit opties om over na te denken in jouw keuze voor een wasmachine.

Wat is de beste wasmachine van 2024?

Wanneer je het internet afspeurt naar de beste wasmachine voor 2024 kom je er al snel achter dat er niet één wasmachine het allerbeste is. De meningen over de beste wasmachine zijn nogal verdeeld. Niet gek, want iedereen zoekt nét wat anders in een wasmachine. Daarom zetten we de beste wasmachines op basis van verschillende categorieën voor je op een rij.

Best getest

De AEG LR85864 komt het beste uit de test bij de Consumentenbond. Deze wasmachine is geschikt voor huishoudens tot 4 personen, centrifugeert met maximaal 1600 toeren, wast zeer goed schoon en is erg zuinig. Dankzij de PreciseWash-functie kan het toestel het energieverbruik afstemmen op de lading wasgoed. Bovendien komt de AEG LR85864 met een handige ProSteam-technologie waarmee je kleding snel kunt opfrissen en ontkreuken.

Beste koop wasmachine

De Siemens WM14N076NL wordt door de Consumentenbond aangewezen als beste koop. Het toestel centrifugeert met maximaal 1400 toeren en is geschikt voor huishoudens tot 4 personen. Vooral de wasprestaties van de Siemens WM14N076NL zijn zeer goed. Bovendien is het apparaat volgens het testpanel zeer prettig in gebruik en heeft het een duidelijk bedieningspaneel. Het enige minpunt aan deze wasmachine is dat hij niet bijzonder energiezuinig is.

Meest gekocht én best beoordeeld door gebruikers

Onder consumenten is de AEG LF62CS86 ProSense de populairste optie. Dit toestel wordt op dit moment niet alleen het meest verkocht, maar ontvangt ook de meest lovende beoordelingen van gebruikers. Met een vulgewicht van maximaal 8 kilogram is het toestel geschikt voor huishoudens tot 4 personen. Deze wasmachine is voorzien van ProSense sensoren, die nauwkeurig meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en de wasduur daar vervolgens op aanpassen. Hierdoor blijft je kleding langer mooi en verbruik je niet onnodig veel stroom en water.

Beste keuze voor een groot huishouden

Heb jij een groot huishouden? Dan is de Miele WSD 164 WCS een uitstekende keuze voor jou. Deze wasmachine heeft een trommelcapaciteit van 9 kilogram en daarmee perfect geschikt voor een huishouden bestaande uit 5 of meer personen. Bijzonder aan dit toestel, is dat je hem op afstand bedient via de wifi en Miele@home app. Bovendien heeft deze wasmachine een programma waarmee je je wasgoed kunt voorstrijken met stoom. De Miele WSD 164 WCS is niet alleen de beste wasmachine voor een groot huishouden, maar ook van de meest groene keuzes van dit moment.

Beste merken voor wasmachines

Al jarenlang staan Miele wasmachines bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Als we naar de beste wasmachines volgens verschillende winkeliers kijken, valt op dat ook Samsung en Siemens het erg goed doen. Andere wasmachine merken die wasmachines van hoge kwaliteit fabriceren, zijn: AEG, Bosch, Whirlpool en LG.

Wat is de beste wasmachine

De beste wasmachine voor Keuzehulp-gebruikers

Wanneer we kijken naar de voorkeuren die de meeste mensen aangeven in onze keuzehulp, komen de volgende drie wasmachines het beste uit de test:

  1. Samsung EcoBubble WW90TA049AE
  2. Bosch WGG14408NL
  3. AEG LF62CS86 ProSense

Deze drie wasmachines passen goed bij de wensen die de meeste mensen hebben voor hun wasmachine. Kortom: deze wasmachines zijn voor veel mensen een goede keuze. De vraag is echter: zijn deze wasmachines ook geschikt voor jouw situatie?

De beste wasmachine voor jou

In dit artikel zag je een aantal van de beste wasmachines voorbij komen. Dat een wasmachine het allerbeste is, hoeft echter niet te betekenen dat het ook de beste wasmachine voor jou is. 

Om de beste wasmachine voor jou te bepalen, kun je naar veel meer kijken dan alleen de algehele kwaliteit. Zo spelen ook de prijsklasse, capaciteit en de beschikbare functies een belangrijke rol. 

Misschien heb je een klein huishouden en heb je helemaal niets aan een wasmachine met grote trommel. Of misschien past de allerbeste wasmachine niet helemaal binnen je budget en kies je liever voor een net wat goedkopere wasmachine

Gelukkig is er een manier om er binnen korte tijd achter te komen wat dan wél de beste wasmachine voor jou is: vul gewoon de Wasmachine Keuzehulp in! Hierin geef je jouw voorkeuren voor je nieuwe wasmachine aan, waarna er vanzelf een persoonlijk advies uitrolt.