Wasmachine
Wasmachines

Zo vind je een goedkope wasmachine die past bij jouw budget

Laatst bijgewerkt

Door

5 minuten lezen

Ben jij op zoek naar een goedkope wasmachine? Omdat jouw wasmachine kapot is gegaan, de machine al heel oud is en het dreigt te begeven of omdat je voor het eerst een wasmachine nodig hebt?

Een wasmachine is eigenlijk altijd een flinke aankoop. Een paar honderd euro ben je al snel kwijt. Toch zijn er genoeg wasmachines voor een wat kleiner budget.

Als je weet waar je op moet letten, vind je altijd een wasmachine die goed aansluit bij jouw wensen én portemonnee.

Gezin met wasmachine
Wat kost een wasmachine?

Wasmachines zijn er in diverse prijsklassen. De prijzen van wasmachines starten vanaf ongeveer 300 euro en lopen op tot ongeveer 1500 euro. Afhankelijk van jouw budget, kies je dus gemakkelijk een goedkope wasmachine die daarbij past. Koop je een wasmachine van 300 euro of iets meer, dan heb je een simpel maar goed model. 

Wat zijn de grootste verschillen tussen een dure en goedkope wasmachine?

Wanneer je een wasmachine wil met alle functies en mogelijkheden, dan valt dat vaak net wat duurder uit. Goedkopere wasmachines hebben vaak wat minder programma’s, opties en voorzieningen én ze zijn vaker gemaakt met behulp van goedkopere onderdelen. Wil je vooral een goedkope wasmachine kopen? Dan moet je voor jezelf bepalen welke functies jij belangrijk vindt en op welke functies je liever wilt besparen. Zo kun je heel gericht gaan zoeken naar een goedkope wasmachine die past bij jouw wensen. 

Maakt de grootte van de wasmachine uit?

Kleine wasmachines zijn vaak goedkoper dan grote wasmachines. Grote wasmachines beschikken namelijk vaak over meer functionaliteiten dan kleine wasmachines. Wanneer je voor jezelf of voor twee personen was, heb je eigenlijk helemaal geen grote wasmachine nodig. Wasmachines met een inhoud tot 8 kilogram zijn dan groot genoeg voor jou. Wil je een goedkope wasmachine aanschaffen, kijk dan vooral naar de wat kleinere exemplaren met een wat kleinere inhoud.

Voor welk merk kies je?

Siemens, Bosch, Whirlpool, Samsung, Miele, Candy, Hoover, Haier, Beko of Zanussi: er zijn tal van wasmachines beschikbaar van verschillende merken. De modellen van grote merken als Siemens, Bosch en Whirlpool vallen vaak in het wat duurdere segment.

Kies je voor een merk als Beko, Candy of Hoover, dan ben je vaak veel goedkoper uit. Heb jij dus een klein budget en ben je op zoek naar een goedkope wasmachine, kies dan voor een wasmachine van een van de laatstgenoemde merken. Vaak zijn deze machines van uitstekende kwaliteit, en zijn ze ook scherp geprijsd.

Goedkope wasmachine bedienen

Is energiezuinigheid belangrijk?

Vaak kopen mensen een energiezuinige wasmachine omdat ze het belangrijk vinden zuinig om te gaan met energie. En omdat ze een concrete bijdrage willen leveren aan het milieu. Maar het is ook goed om te kiezen voor een energiezuinige wasmachine omdat het je veel geld kan besparen. In verschillende prijsklassen vind je tegenwoordig zuinige wasmachines (met energielabel A of B). Was je veel op ecostand en verbruik je daardoor energie, dan bespaar je automatisch op je energierekening. Mooi meegenomen!

Welke specificaties en functies moet een wasmachine hebben?

Welke specificaties en functies jij belangrijk vindt voor jouw wasmachine, is heel persoonlijk. Soms kun je op basis van de ruimte kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine met voor- of bovenlader. Wanneer de wasmachine onder een kast staat, of de droger staat op de machine, dan is een wasmachine met voorlader geschikt. Heb je weinig ruimte aan de voorkant, dan is een machine met klep aan de bovenkant geschikt.

Vind je het fijn dat jouw was droog uit de machine komt? Zoek dan naar een wasmachine die wast met een hoog toerental (1200, 1400 of 1600 toeren). Vergeet jij de was nog wel eens uit de machine te halen? Kies dan voor een machine met startuitstel-functie, zodat je zelf in kunt stellen wanneer de was klaar is. En vind je het prettig dat je verschillende wasprogramma’s kunt kiezen? Zoals een snelwasprogramma of een allergieprogramma? Kies dan een wasmachine met die functionaliteiten. Heb je een hekel aan lawaai? Zoek dan een wasmachine met laag geluidsniveau.

Let op: hoe uitgebreider een wasmachine in specificaties en functionaliteiten is, hoe duurder hij vaak is. Heb je een klein budget, streep dan vooral aan wat jij het allerbelangrijkste vindt en ga op zoek naar een wasmachine die dat biedt binnen jouw budget.

Vind de perfecte goedkope wasmachine voor jou

Ben jij overtuigd en weet je nu zeker dat een goedkope wasmachine bij jou past? Omdat je een kleiner budget te besteden hebt of omdat je minder waarde hecht aan veel functionaliteiten? Dan is het tijd de geschikte wasmachine te gaan uitzoeken.

Dat kan heel makkelijk: vul de wasmachine keuzehulp in! Kies direct je budget en je gezinssamenstelling en vink de meest belangrijke specificaties en de gewenste functies aan. De keuzehulp geeft dan automatisch een of meerdere wasmachines die perfect bij jouw zoekopdracht passen. Het enige wat jij hoeft te doen, is door te klikken naar de winkel waar je de wasmachine koopt.

Zijn er aanbiedingen voor de wasmachine die je wilt?

Witgoedzaken en webshops hebben regelmatig wasmachines in de aanbieding. Soms is de prijs simpelweg lager, maar in andere gevallen krijg je via een cashback een deel van het aankoopbedrag terug of wordt het apparaat gratis voor je geïnstalleerd. 

Weet je na het invullen van de wasmachine keuzehulp precies wat voor wasmachine jij zoekt? Vergeet dan niet om even een kijkje te nemen tussen de wasmachine aanbiedingen.