Wasmachine
Wasmachines

Miele wasmachines: wat maakt ze bijzonder?

Laatst bijgewerkt

Door

3 minuten lezen

Miele is één van de populairste wasmachine merken. Het heeft daarbij een erg goede reputatie. Miele wasmachines worden vaak als zeer kwalitatief beschouwd! Ze komen dan ook vaak goed uit een test zoals die van de consumentenbond.

Naast de goede kwaliteit kenmerken de wasmachines van Miele zich met verschillende handige functies zoals Twindos, Capdosing, Powerwash 2.0, QuickPowerWash, SingleWash, WiFiConn@ct en Trommelverlichting. Hieronder leggen we per functie uit wat het precies inhoudt.

Automatische dosering van wasmiddel

Met de Twindos functie van Miele kun je twee reservoirs vullen met verschillende vloeibare wasmiddelen. De machine bepaalt vervolgens zelf per wasbeurt hoeveel wasmiddel er van iedere soort nodig is en wanneer dit bij de kleding moet worden toegevoegd voor het schoonste resultaat.

Je kunt de wasmiddel-reservoirs vullen met twee varianten van het UltraPhase wasmiddel van Miele, of met normaal wasmiddel en wasverzachter uit de supermarkt.

Miele Twindos voor optimale dosering van je wasmiddel

Capdosing: handige wasmiddelcapsules

Geen zin om bij ieder wasje na te hoeven denken hoeveel en welk wasmiddel erbij moet? Met Capdosing kun je gebruikmaken van speciale wasmiddel capsules die je in de lade van de wasmachine doet.

Miele heeft verschillende capsules voor bijvoorbeeld sportkleding, maar ook verschillende soorten capsules met wasverzachter of zelfs impregneermiddel voor het beschermen van je kleding.

Miele capdosing maakt optimaal doseren eenvoudig
Miele capdosing maakt optimaal doseren eenvoudig

Miele maakt zuinige wasmachines

Machines met de Powerwash 2.0 functie gaan heel erg efficient met energie om. Ze verbruiken minder water en elektra, maar zorgen wel voor een schoon wasresultaat.

Dit gaat zelfs nog een flinke stap verder dan andere zuinige wasmachines.

Het supersnelle wasprogramma

Wil je snel een wasje draaien, zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat? Met QuickPowerWash komt de was toch schoon uit de trommel. Zo hoef je niet meer te kiezen tussen snel of schoon.

Ook als je slechts één kledingstuk wil wassen

Je wilt nog even snel één kledingstuk wassen zodat je dit kunt dragen. Maar de rest van de was is al gedaan… Dan kun je natuurlijk een volledig programma gebruiken, maar zo verspil je veel energie en water. Zonde.

De Singlewash functie los dit probleem op. Het is speciaal bedoeld om slechts een enkel kledingstuk te wassen en houdt daarbij rekening met water en energieverbruik. Handig!

Gebruik Miele Singlewash voor het wassen van 1 kledingstuk.

Bedien de wasmachine met de Miele app

Meerdere keren voor niets naar de wasmachine lopen om er vervolgens achter te komen dat het wasprogramma nog niet klaar is, is nu verleden tijd. Met de WifiConn@ct is je wasmachine verbonden met je wifi-netwerk en wordt je via een app op de hoogte gehouden over de status van je wasbeurt.

Miele WifiConn@ct op een iPad

Verlichting in je wasmachine

Missende sokken omdat je ze over het hoofd zag bij het leeghalen van de trommel? Dat zal niet meer gebeuren met de trommelverlichting van Miele. Zeker als je wasmachine op een donkere plek staat, biedt dit uitkomst. Zodra je het deurtje open doet, gaat het lampje branden!

Kortom, een Miele wasmachine onderscheidt zich naast de goede kwaliteit ook met tal van handige functies. Ben je benieuwd welk model het beste bij jou past? Gebruik dan de handige wasmachine keuzehulp.