Wasmachine
Wasmachines

De beste wasmachine van 2023

Laatst bijgewerkt

Door

5 minuten lezen

Je bent op zoek naar een nieuwe wasmachine en je wilt er niet zomaar één… Jij wilt de beste wasmachine van 2023. Een apparaat dat je kleding brandschoon wast, lekker duurzaam is en waarmee je nog jarenlang vooruit kunt. Maar wat is de beste wasmachine van dit moment? Wij gingen voor je op onderzoek uit. 

Wat bepaalt welke wasmachine de beste is?

Voordat je kunt bepalen welke wasmachine de allerbeste is, moet je eerst weten waar een goede wasmachine aan moet voldoen. Welke factoren spelen een rol in het vaststellen van de beste wasmachine op de markt? Om een kwalitatieve wasmachine te kiezen, raden we je aan om te gaan voor een toestel dat voldoet aan de volgende factoren:

  • Energieklasse A: De beste wasmachine heeft energielabel A en verbruikt niet te veel energie. Door te kiezen voor een zuinige wasmachine, bespaar je jaarlijks tientallen euro’s op je energierekening. Daarnaast maak je met een energiezuinige wasmachine meteen een milieubewuste keuze. 

Wist je dat: Een wasmachine met energieklasse A bespaart je op de totale levensduur meer dan 1000 euro aan energiekosten ten opzichte van een wasmachine met energieklasse G

  • Topklasse waskwaliteit: De waskwaliteit zegt iets over hoe schoon je wasgoed is als het uit je wasmachine komt. Een wasmachine met hoge waskwaliteit zorgt er ook voor dat je was langer mooi blijft en voorkomt muffe luchtjes. 
  • Topklasse bouwkwaliteit: Wasmachines met een goede bouwkwaliteit hebben een langere levensduur. Je hoeft dus niet zo snel een nieuwe te kopen en maakt een duurzame keuze. Wasmachines met topklasse bouwkwaliteit hebben standaard een koolborstelloze motor, waardoor je wasmachine minder snel slijt. 
  • Maximaal toerental van 1400 of hoger: De beste wasmachine biedt mogelijkheden voor een hoog toerental. Hierdoor komt je was relatief droog aan de trommel en hoeft het minder lang in de droger. 
  • Heeft handige functies: Functies als startuitstel, resttijdindicator, een beladingssensor en een kledingbeschermende trommel helpen je om makkelijker, efficiënter en beter te wassen. Deze functies mogen dan ook niet ontbreken bij de beste wasmachine. 
  • Goede beoordelingen: Door te kijken naar de verschillende ‘vereisten’ voor de beste wasmachine, kun je al een mooie selectie maken. Toch zijn het niet alleen de specificaties die bepalen hoe goed een wasmachine is. Ook de ervaringen van gebruikers spelen een belangrijke rol.

Bovenstaande factoren zeggen iets over de kwaliteit van een wasmachine. Daarnaast zijn er nog andere factoren waar je rekening mee kunt houden wanneer je een nieuwe wasmachine gaat kopen

Beste wasmachine 2022

Kies je bijvoorbeeld voor een wasmachine met voorlader of wasmachine met bovenlader? Wil je een stille wasmachine (omdat hij in/naast een ruimte staat waar je veel bent) of vind je het niet erg als hij veel geluid maakt? En wat voor programma’s moet de wasmachine allemaal kunnen draaien? Naast de kwaliteit van je wasmachine, zijn ook dit opties om over na te denken in jouw keuze voor een wasmachine. 

Wat zijn de beste wasmachines?

Wanneer je het internet afspeurt naar de beste wasmachine voor 2023 kom je er al snel achter dat er niet één wasmachine het allerbeste is. De meningen over de beste wasmachine zijn namelijk nogal verdeeld. 

Volgens Coolblue is de Samsung WW90T534AAW het paradepaardje op het gebied van wasmachines. Bol.com is het daar niet helemaal mee eens en adviseert de Samsung WW70TA049TH als beste keuze. 

Als je kijkt naar hoe wasmachinegebruikers er zelf over denken, komen de Siemens WM14VEH7NL en Miele WSF 363 WCS het best uit de verf. Deze types kregen de allerbeste beoordelingen. 

De Samsung WW90T534AAW en Samsung WW80TA049AE zijn de laatste tijd echter het populairst. Deze wasmachines worden op dit moment het meest verkocht. 

Beste merken voor wasmachines

Al jarenlang staan Miele wasmachines bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Als we naar de beste wasmachines volgens verschillende winkeliers kijken, valt op dat ook Samsung en Siemens het erg goed doen. Andere wasmachine merken die wasmachines van hoge kwaliteit fabriceren, zijn: AEG, Bosch, Whirlpool en LG.

Wat is de beste wasmachine

De beste wasmachine voor Keuzehulp-gebruikers

Wanneer we kijken naar de voorkeuren die de meeste mensen aangeven in onze keuzehulp, komen de volgende drie wasmachines het beste uit de test:

  1. Samsung WW70TA049TE Ecobubble
  2. Samsung WW90T636ALH Autodose
  3. Samsung Ecobubble WW90TA049AE

Deze drie wasmachines passen goed bij de wensen die de meeste mensen hebben voor hun wasmachine. Kortom: deze wasmachines zijn voor veel mensen een goede keuze. De vraag is echter: zijn deze wasmachines ook geschikt voor jouw situatie?

De beste wasmachine voor jou

In dit artikel zag je een aantal van de beste wasmachines voorbij komen. Dat een wasmachine het allerbeste is, hoeft echter niet te betekenen dat het ook de beste wasmachine voor jou is. Misschien heb je een klein huishouden en heb je helemaal niets aan een wasmachine met grote droogtrommel. Of misschien past de allerbeste wasmachine niet helemaal binnen je budget en kies je liever voor een net wat goedkopere wasmachine

Gelukkig is er een manier om er binnen korte tijd achter te komen wat dan wél de beste wasmachine voor jou is: vul gewoon de Wasmachine Keuzehulp in! Hierin geef je jouw voorkeuren voor je nieuwe wasmachine aan, waarna er vanzelf een persoonlijk advies uitrolt.