Koelkast
Koelkasten

De beste koelkast van 2024

Laatst bijgewerkt

Door

6 minuten lezen

Je gaat een nieuwe koelkast kopen en die moet van topkwaliteit zijn. Sterker nog: je wilt de beste koelkast van 2024. Voor welk exemplaar moet je dan gaan? Wij gingen op onderzoek uit. In dit artikel lees je onze bevindingen.

Wat bepaalt welke koelkast de beste is?

Er zijn een aantal factoren die meespelen om te bepalen welke koelkast het allerbeste is. Zo moet een goede koelkast voldoen aan de volgende vereisten:

  • Energieklasse C (of beter): De beste koelkast is een zuinige koelkast. Je koelkast staat het hele jaar door aan, waardoor een lager (of hoger) energieverbruik een wereld van verschil maakt.

Wist je dat je met een energiezuinige koel-vriescombinatie tot wel €638,- bespaart op je energiekosten?

  • Stil (geluidsniveau van maximaal 38 dB): Bij de meeste mensen staat de koelkast op een plek waar ze vaak zijn, namelijk de keuken. Het kan dan erg storend zijn als het apparaat een constante zoem laat horen. Daarom is de beste koelkast een stille koelkast. 
  • Hoge beoordelingen van gebruikers: De beste koelkast voldoet niet alleen aan de nodige vereisten, maar brengt ook een positieve ervaring met zich mee. Kijk daarom bij je keuze voor een koelkast altijd even naar de beoordelingen van andere gebruikers. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die meespelen in de selectie van de allerbeste koelkast. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor een slimme koelkast met touchscreen? Een koelkast die je nooit hoeft te ontdooien? Of wil je vooral de beste koelkast voor het milieu? Misschien zoek je naar een koelkast voor in de schuur en moet de koelkast bestendig zijn tegen lage temperaturen. En wat voor type koelkast wil je eigenlijk? Uiteindelijk kies je de beste koelkast vooral op basis wat voor jou belangrijk is. 

Beste koelkast 2022

Verschillende soorten koelkasten: de beste in hun klasse

Het is lastig te zeggen welke koelkast het allerbeste is. Er zijn namelijk verschillende soorten koelkasten. Daarom zetten we per type koelkast de beste apparaten op een rij:

De beste koel-vriescombinatie

Koel-vriescombinaties zijn verreweg de populairste optie onder huishoudens die een nieuwe koelkast zoeken.

De Consumentenbond deed onderzoek naar dit populaire type koelkast en was één-en-al lof over de Bosch KGN 36VICT. Het bijzondere aan deze koelkast is dat hij eigenlijk geen zwakke punten heeft. Hij koelt en vriest goed en is bovendien ook erg energiezuinig. De Bosch KGN36VICT kwam niet alleen als algeheel beste kastmodel koelkast uit de test, maar is ook meteen de koelkast met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Als je het aan Coolblue vraagt, is de Samsung RB34C605CB1/EF de allerbeste koel-vriescombinatie. Dit toestel is relatief energiezuinig en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Momenteel is dit tevens de koelkast die het meest wordt verkocht. 

Kijkend naar de beoordelingen van gebruikers, komt de LG GBB61MCGCN1 als beste koel-vriescombinatie uit de verf. Mensen die deze koelkast in huis hebben zijn vooral enthousiast doordat het toestel veel ruimte biedt, erg stil is en relatief weinig energie verbruikt.

De beste kastmodel koelkast

De kastmodel koelkast heeft één deur en bevat geen vriesgedeelte. Volgens CoolBlue is de Inventum KK1420B de beste kastmodel koelkast. Huishoudens zelf zijn het meest lovend over de Whirlpool SW8 AM2Q X 2. Deze koelkast is energiezuinig en maakt bovendien weinig geluid.

De beste tafelmodel koelkast

Zoek jij een kleine koelkast waar je ook nog iets op kunt zetten? Ga dan voor een tafelmodel koelkast. Onder de tafelmodel koelkasten is de Veripart VPKV701 volgens CoolBlue de beste keuze van dit moment. Deze energiezuinige tafelmodel koelkast komt met een klein vriesvak van 13 liter waarin je bijvoorbeeld een half brood en ijsjes in kunt bewaren. 

De Liebherr TP 1760-23 wordt door huishoudens zelf het best beoordeeld. Deze tafelmodel koelkast heeft een laag geluidsniveau van 34 decibel, waardoor je hem nauwelijks hoort. Ook handig: deze koelkast werkt bij een minimale omgevingstemperatuur van 10 °C waardoor je hem ook als extra koelkast in de schuur kunt gebruiken.

De beste Amerikaanse koelkast

Kies jij het liefst voor een Amerikaanse koelkast waar je lekker veel in kwijt kunt? Volgens CoolBlue kun je dan het beste voor de Veripart VPSBS177B gaan. Deze zeer ruime Amerikaanse koelkast heeft een inhoud van maar liefst 562 liter en dankzij de lichtcirculatie is het overal in de koelkast even koel. De Veripart VPSBS177B is een relatief goedkope en eenvoudige Amerikaanse koelkast, waardoor hij een populaire keuze is. Het enige nadeel is dat de koelkast niet bepaald energiezuinig is. 

Ga je liever voor een energiezuinige Amerikaanse koelkast met alles erop en eraan? Dan is de Samsung RS68A884CSL/EF een uitstekende optie. Met zijn energieklasse C is deze koelkast erg zuinig voor een Amerikaanse koelkast. De koelkast is efficiënt ingedeeld, waardoor je er makkelijk boodschappen voor meer dan 5 personen in bewaart, zonder dat de koelkast veel plek inneemt. Met de handige dispenser aan de voorkant kun je zowel koud water als ijsblokjes tappen.

Wast is de beste koelkast

De beste koelkast voor Keuzehulp-gebruikers

Wanneer je de Koelkast Keuzehulp gebruikt, kun je jouw wensen voor je nieuwe koelkast invullen. Vervolgens krijg je meteen te zien welke koelkast het allerbeste aansluit op jouw wensen. 

Op basis van de voorkeuren die honderden Keuzehulp-gebruikers invulden, konden we de volgende top 3 samenstellen:

  • Bosch KGE39AWCA
  • ETNA KKV6143WIT
  • Samsung RB34T672DWW

We kunnen concluderen dat deze drie koelkasten de beste keuze zijn voor veel verschillende huishoudens in Nederland. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het ook de beste koelkast voor jou is.

De beste koelkast voor jou

Als je een nieuwe koelkast gaat kopen, is het belangrijk om wat verder te kijken dan alleen de allerbeste koelkast die op de markt is. Je kunt wel voor een complete Amerikaanse koelkast gaan met alles erop en eraan, maar als je alleen woont en energiekosten wilt besparen, is dit waarschijnlijk niet de beste optie. Misschien ben je in zo’n geval beter af met een milieuvriendelijke koel-vriescombinatie of tafelmodel koelkast. 

Kijk bij je keuze voor een nieuwe koelkast daarom niet alleen naar de beste koelkast in het algemeen, maar naar de beste koelkast voor jou. Dankzij de Koelkast Keuzehulp kom je er binnen een paar klikken achter welke koelkast het beste bij jouw wensen past. Je kunt aangeven wat je budget is, wat voor type koelkast je zoekt, welke merken je mee wilt nemen in je advies en welke functies je belangrijk vindt. Vervolgens rolt er automatisch een persoonlijk advies uit.