Mobiele airco
Mobiele airco's

Mobiele airco merken: welke zijn er en wat zijn de beste?

Laatst bijgewerkt

Door

7 minuten lezen

Een van de dingen die je je afvraagt als je een mobiele airco gaat kopen, is waarschijnlijk: “Welke merken zijn er allemaal en welk merk kan ik het beste kiezen?”. Misschien zie je in de winkel een hoop merken staan die je nog niet kent en vind je het lastig om het verschil te zien tussen een A-merk en een budget-merk. Wij gingen voor je op onderzoek uit om jouw keuze voor een mobiele airco merk stukken makkelijker te maken.

Mobiele airco keuzehulp

Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Welke mobiele airco merken zijn er?

Wanneer je je gaat verdiepen in mobiele airco’s zie je al snel een hoop merken voorbij komen die je nog niet zo goed kent van andere producten. Dit maakt het lastig om de verschillende merken te vergelijken en te bepalen welke mobiele airco je wilt kopen. Om jou te helpen in je keuze, zetten we de verschillende merken en karakteristieken per merk op een rijtje.

AEG airco

AEG staat als bedrijf bekend om zijn innovaties op het gebied van techniek en design. Het merk probeert continu de verwachtingen van de klant te overtreffen. Kenmerkend voor mobiele airco’s van het merk AEG is dat ze relatief duurzaam zijn: ze hebben energielabel A of soms zelfs A+. Dat laatste is nog vrij zeldzaam voor mobiele airco’s.

Argoclima airco

Het Italiaanse merk Acroclima maakt airco’s met een hoog koelvermogen en laag energieverbruik. De airco’s zijn voorzien van een LED-display en worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je de stand en functie van de airco kunt veranderen. Kenmerkend Agroclima airco’s is dat ze robuust zijn en tegen een stootje kunnen. Ook zijn ze compact, zo kun je ze in de koelere maanden gemakkelijk opbergen zonder dat ze in de weg staan.

De’Longhi airco

De’Longhi is een Italiaans merk dat is gespecialiseerd in kleine huishoudelijke apparaten. Je kent het waarschijnlijk vooral van de koffiezetapparaten. Het merk produceert echter ook mobiele airco’s. De airco’s van De’Longhi blinken uit in hun prachtige design. Daarnaast maken ze weinig geluid en zorgen ze voor een optimale luchtvochtigheid in huis. Bovendien zijn De’Longhi airco’s gemakkelijk te gebruiken en zijn ze bijzonder stil (zonder daarbij in te leveren op kracht. Zo is de De’Longhi Pinguino tot 50% stiller dan de gemiddelde mobiele airco.

Duux airco

Duux is een Nederlands merk dat producten maakt voor mobiele temperatuurbeheersing en luchtbevochtiging. Het merk maakt slimme mobiele airco’s die zijn te bedienen via zowel het touchscreen op het apparaat als de bijbehorende mobiele app. Mobiele airco’s van het merk Duux zijn erg krachtig en tegelijkertijd uitzonderlijk stil. Daarbij streeft Duux ernaar om niet alleen de temperatuur te koelen, maar ook de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

Eurom airco

Mobiele airco’s van het Nederlandse merk Eurom staan bekend om hun innovatieve techniek en prachtige design. De meeste airco’s van dit merk houden je huis niet alleen koel, maar verzorgen de klimaatbeheersing in zijn geheel. Het merk Eurom levert diverse mobiele airco’s: voor ruimtes van verschillende groottes en met verschillende functies als koelen, verwarmen, reinigen, ventileren of bevochtigen.

Fuave airco

Coolblue introduceerde in 2019 een eigen merk voor mobiele airco’s, destijds onder de naam Coolblue Bluebuilt. In 2021 bracht het bedrijf opnieuw een serie mobiele airco’s uit, dit keer onder de merknaam Fuave. Dit huismerk van Coolblue heeft een divers aanbod aan mobiele airco’s: variërend tussen 7000 BTU en 18000 BTU. Voor elke prijscategorie en wens levert het merk een geschikte mobiele airco.

Honeywell airco

Honeywell is een Amerikaanse multinational met een uiteenlopend assortiment: van elektronica tot aan landingsgestellen voor de vliegindustrie en ruimtevaart. Ook (mobiele) airconditioning is een van de specialisaties van het bedrijf. Honeywell is een waar A-merk als het om mobiele airco’s gaat. De airco’s van het merk koelen zeer effectief en zijn tevens te gebruiken als ventilator en voor het ontvochtigen van een ruimte. Daarnaast zijn de airco’s relatief zuinig in energieverbruik en zijn ze vrij stil.

Inventum airco

Inventum is een Nederlands elektronicamerk en staat bekend als een van de beste merken ter wereld voor mobiele airco’s. Mobiele airco’s van Inventum onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit, krachtige koelvermogen en geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn ze multifunctioneel: ze koelen de lucht, zijn te gebruiken als ventilator en kunnen lucht ook ontvochtigen. Bovendien zijn Inventum mobiele airco’s compact van formaat en heel makkelijk om te gebruiken.

Klarstein airco

Het eerste wat opvalt aan de Klarstein mobiele airco is het prachtige ontwerp. In tegenstelling tot veel andere mobiele airco’s zijn Klarstein airco’s een ware aanvulling op het interieur van je woning. Bovendien zijn de producten van dit Duitse merk steevast van hoge kwaliteit en gemakkelijk in gebruik.

Olimpia Splendid airco

Mobiele airco’s van het merk Olimpia Splendid zijn energiezuiniger dan veel andere airco’s: de meeste modellen hebben het energielabel A+. Bovendien zijn de airco’s licht en compact (handig als je ze wilt verplaatsen of opbergen) en gemakkelijk in gebruik.

Sencor

Het Japanse merk Sencor maakt mobiele airco’s van hoge kwaliteit. Sencor airco’s zijn voorzien van wieltjes, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen binnen je huis. Daarbij wordt elke mobiele airco van Sencor geleverd met een afstandsbediening, waardoor je niet hoeft op te staan om de temperatuur te wijzigen. Ook handig: Sencor airco’s komen met een handige timer. Daarmee zorg je dat je woning koel is wanneer je thuiskomt van je werk, zonder dat het apparaat de hele dag aan hoeft te staan.

Tristar airco

Tristar zet in om eenvoud en betaalbaarheid. Dat zie je terug in de mobiele airco’s die het merk maakt. Tristar airco’s zijn gemakkelijk te bedienen en hebben een hele goede prijs kwaliteitverhouding. Ze zijn voorzien van alles wat je nodig hebt in een mobiele airco, maar laten de onnodige snufjes voor wat ze zijn. Doordat Tristar geen onnodige technologie in de airco’s stopt, is het bedrijf in staat topkwaliteit te leveren voor een voordelige prijs.

Trotec airco

Het merk Trotec maakt vooral mobiele airco’s voor het lagere prijssegment. De prijskwaliteitsverhouding van het merk is goed en de keuze uit verschillende modellen is enorm. Het merk maakt robuuste airco’s die doen wat ze moeten doen, maar verder niet met al te veel onnodige snufjes komen.

Whirlpool airco

Whirlpool airco’s staan bekend om hun moderne technologie. De airco’s van het merk zijn uitgerust met behoorlijk wat slimme functies waarmee je het klimaat binnen je huis perfect kunt regelen. Daarbij voorziet Whirlpool elke mobiele airco standaard van een HEPA filter dat allergene stofdeeltjes uit de lucht verwijdert. Zo zorg je niet alleen voor verkoeling, maar ook voor zuivere en schone lucht in huis.

Welke merken maken de beste mobiele airco’s?

Mobiele airco’s komen in verschillende soorten, maten en kwaliteiten. Wanneer je kiest voor een mobiele airco van een wat goedkoper merk, kan deze wat luidruchtiger en minder krachtig werken. Ook kan het stroomverbruik wat hoger liggen en gaat het apparaat mogelijk wat minder lang mee. Daarom is het verstandig om te overwegen een A-merk mobiele airco te kiezen. Deze airco’s staan bekend om hun goede bouwkwaliteit, uitstekende prestaties en komen vaak met goede garanties in het geval er onverhoopt alsnog iets met de airco gebeurt.

Dit zijn de merken die de beste mobiele airco’s maken:

  • AEG
  • De’Longhi
  • Duux
  • Fuave
  • Honeywell
  • Inventum
  • Sencor
  • Tristar
  • Trotec
  • Whirlpool
Welk merk mobiele airco is het beste?

Mobiele airco’s van de merken De’Longhi, Fuave, Trotec, Duux en AEG staan bekend om hun goede prestaties en zijn zeer populair.

Welk merk is de stilste mobiele airco?

Het merk Duux maakt bijzonder stille mobiele airco’s. Daarnaast heeft ook De’Longhi een aantal modellen ontwikkeld die erg stil zijn.

Wat zijn A merken voor mobiele airco’s?

De volgende mobiele airco merken zijn het beste en staan bekend als A-merk: AEG, De’Longhi, Duux, Fuave, Honeywell, Inventum, Sencor, Tristar, Trotec, Whirlpool.

Vind de perfecte mobiele airco

Een merk kiezen voor je nieuwe mobiele airco is één ding, het vinden van het perfecte model is een tweede. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je keuze voor een nieuwe mobiele airco? Daar zijn wij voor! Met onze Mobiele Airco Keuzehulp krijg je na het invullen van een paar simpele vragen meteen een persoonlijk advies.