Wasmachine
Wasmachines

Wisberg wasmachines – Een goede keuze?

Laatst bijgewerkt

Door

9 minuten lezen

Bij het zoeken naar een nieuwe wasmachine komt vaak de vraag naar voren welk merk het beste past bij jouw behoeften en budget. In dit artikel introduceren we Wisberg, een relatief nieuw merk op de Nederlandse markt met energiezuinige en betaalbare huishoudelijke apparaten.

Wisberg wasmachine

Wat is Wisberg?

Wisberg is een opkomend merk dat zich focust op het leveren van huishoudelijke apparaten die niet alleen krachtig zijn maar ook ontworpen met een scherp oog voor energie-efficiëntie en kostenbesparing. Het biedt producten aan met een gunstig energielabel voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wasmachine modellen

Onder de vlag van Wisberg vinden we verschillende wasmachines, waaronder de modellen Wisberg WBWM1400A9WNB en Wisberg WBWM1400A8WNB. Deze modellen beloven niet alleen schoon wasgoed, maar dragen ook bij aan een lagere energierekening. Hieronder vertellen vertellen we je wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen beide modellen. Wil je direct ontdekken welke wasmachine bij jou past? Kies dan voor de keuzehulp.

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Wisberg WBWM1400A9WNB: veel wascapaciteit en energiezuinig

Deze wasmachine staat bekend om zijn grote wascapaciteit en energiezuinigheid. Enkele kenmerken zijn:

  • Vulgewicht: met een capaciteit van 9 kilogram is deze machine ideaal voor middelgrote tot grote huishoudens.
  • Energiegebruik: met energielabel A is deze wasmachine behoorlijk zuinig op het gebied van energieverbruik.
  • Toerental: de centrifugesnelheid van maximaal 1400 toeren per minuut zorgt ervoor dat je was relatief droog uit de machine komt, wat de droogtijd vermindert.
  • Stoomfunctie: de wasmachine is voorzien van een hygiënische stoomfunctie, waarbij er tijdens het wassen stoom wordt toegevoegd om bacteriën en allergenen te verwijderen.

Vulgewicht en energieverbruik

De Wisberg WBWM1400A9WNB is ontworpen voor middelgrote tot grote huishoudens dankzij zijn vulgewicht van 9 kilogram. Met een energieklasse A bespaar je aanzienlijk op je energierekening. Over de levensduur kun je tot wel €220,- besparen. Het jaarlijkse energieverbruik bedraagt slechts 107,8 kWh, wat neerkomt op energiekosten van ongeveer €32,34 per jaar. Daarnaast verbruikt deze wasmachine jaarlijks 11000 liter water, wat neerkomt op €15,4 aan waterkosten per jaar.

Energielabel a

Geluidsniveau en diepte

Deze wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren en is daarmee relatief stil. Met een diepte van 59,9 cm past hij gemakkelijk in de meeste wasruimtes.

Programmamogelijkheden

De WBWM1400A9WNB biedt 14 verschillende programma’s, waaronder speciale programma’s voor allergieën, babykleding, beddengoed en sportkleding. Met de ‘Stoom hygiëne’ functie kun je bacteriën en allergenen effectief verwijderen. Dit maakt de machine bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen of mensen met een gevoelige huid.

functies

Gebruiksgemak

De wasmachine is uitgerust met een resttijdindicator, trommelverlichting en een zelfreinigende wasmiddellade. Ook kun je tussentijds was toevoegen, wat handig is als je nog een vergeten kledingstuk wilt toevoegen. De machine heeft een duidelijk display en is voorzien van een kinderbeveiliging.

Wisberg WBWM1400A8WNB: het compactere alternatief

Vulgewicht en energieverbruik

De Wisberg WBWM1400A8WNB is het kleinere broertje van de WBWM1400A9WNB, met een vulgewicht van 8 kilogram. Dit maakt hem geschikt voor kleinere huishoudens. Ook deze wasmachine heeft een energieklasse A, met een iets lager jaarlijks energieverbruik van 103,4 kWh en een bijbehorende besparing van €220,- over de levensduur. De jaarlijkse energiekosten bedragen ongeveer €31,02, en het waterverbruik is 10560 liter per jaar, wat neerkomt op €14,78 aan waterkosten per jaar.

Geluidsniveau en diepte

Met een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren is deze wasmachine even stil als de WBWM1400A9WNB. Hij is echter iets compacter met een diepte van 54 cm, wat hem ideaal maakt voor kleinere ruimtes.

Wisberg wasmachine afmetingen

Programmamogelijkheden

Net als zijn grotere broertje biedt de WBWM1400A8WNB 14 verschillende programma’s, waaronder opties voor katoen, synthetische stoffen, en delicate stoffen zoals wol en zijde. Ook deze machine beschikt over de ‘Stoom hygiëne’ functie voor een extra schone was.

Gebruiksgemak

De WBWM1400A8WNB is eveneens uitgerust met handige functies zoals een resttijdindicator, trommelverlichting en een zelfreinigende wasmiddellade. Je kunt ook tussentijds was toevoegen en de machine beschikt over een duidelijk display en kinderbeveiliging.

Verschillen tussen de Wisberg WBWM1400A9WNB en WBWM1400A8WNB

Hoewel beide modellen veel overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen die je keuze kunnen beïnvloeden.

Vulgewicht

Het grootste verschil is het vulgewicht: de WBWM1400A9WNB heeft een capaciteit van 9 kg, wat ideaal is voor grotere huishoudens, terwijl de WBWM1400A8WNB een capaciteit van 8 kg heeft, wat beter geschikt is voor kleinere huishoudens. De grotere capaciteit van de WBWM1400A9WNB maakt het mogelijk om grotere hoeveelheden wasgoed in één keer te wassen, zoals beddengoed en dekens.

Afmetingen

De diepte van de machines verschilt ook: de WBWM1400A9WNB heeft een diepte van 59,9 cm, terwijl de WBWM1400A8WNB een diepte van 54 cm heeft. Dit kan een belangrijke factor zijn als je beperkte ruimte hebt in je wasruimte.

Energie- en waterverbruik

Beide machines zijn zeer energiezuinig met energieklasse A, maar de WBWM1400A8WNB verbruikt iets minder energie (103,4 kWh per jaar) en water (10560 liter per jaar) in vergelijking met de WBWM1400A9WNB (107,8 kWh en 11000 liter per jaar). Dit kan op de lange termijn een klein verschil maken in de kosten.

Prijsverschil

Omdat de WBWM1400A8WNB een iets lagere capaciteit heeft, is deze over het algemeen voordeliger geprijsd dan de WBWM1400A9WNB. Dit kan een doorslaggevende factor zijn als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie.

Alle verschillen op een rij:

KenmerkWBWM1400 A8WNBWBWM1400 A9WNB
Vulgewicht8 kg9 kg
Diepte54 cm59,9 cm
Indicatie energie-verbruik per jaar103,4 kWh107,8 kWh
Indicatie water-verbruik per jaar10560 l11000 l

Installatie en onderhoud

Installatie

Beide modellen worden geleverd met een handleiding, een aanvoerslang van 1,5 meter en een afvoerslang van 1,5 meter. De installatie is eenvoudig en kun je vaak zelf uitvoeren.

Onderhoud

Onderhoud is eenvoudig dankzij functies zoals de zelfreinigende wasmiddellade en de trommelreinigingsfunctie. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je wasmachine langer meegaat en optimaal blijft presteren.

Welke Wisberg wasmachine past bij jou?

Of je nu kiest voor de Wisberg WBWM1400A9WNB of de WBWM1400A8WNB, je kunt rekenen op een energiezuinige en efficiënte wasmachine die voldoet aan de eisen van een modern huishouden.

  • Voor grote huishoudens: De WBWM1400A9WNB met zijn 9 kg capaciteit en uitgebreide programmamogelijkheden is ideaal voor grotere gezinnen die regelmatig grote hoeveelheden wasgoed hebben.
  • Voor kleinere huishoudens: De WBWM1400A8WNB biedt vergelijkbare functies maar met een iets kleinere capaciteit van 8 kg, wat voldoende is voor kleinere huishoudens en daarbij ook iets voordeliger is.

Beide machines bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn voorzien van handige functies zoals de stoomfunctie voor hygiënisch wassen. Wisberg bewijst met deze modellen dat je niet hoeft in te leveren op kwaliteit of functionaliteit voor een betaalbare prijs.

Veel gestelde vragen

Wat is Wisberg voor merk?

Wisberg is een opkomend merk dat zich focust op het leveren van huishoudelijke apparaten die niet alleen krachtig zijn maar ook ontworpen met een scherp oog voor energie-efficiëntie en kostenbesparing. Het biedt producten aan met een gunstig energielabel voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de kenmerken van de Wisberg WBWM1400A9WNB wasmachine?

De Wisberg WBWM1400A9WNB heeft een vulgewicht van 9 kilogram, een energielabel A, een centrifugesnelheid van maximaal 1400 toeren per minuut en een stoomfunctie voor het verwijderen van bacteriën en allergenen. Het jaarlijkse energieverbruik bedraagt 107,8 kWh en het waterverbruik is 11000 liter per jaar.

Hoe stil is de Wisberg WBWM1400A9WNB wasmachine?

De Wisberg WBWM1400A9WNB heeft een geluidsniveau van 72 dB tijdens het centrifugeren, wat betekent dat deze wasmachine relatief stil is.

Welke programmamogelijkheden biedt de Wisberg WBWM1400A9WNB?

De Wisberg WBWM1400A9WNB biedt 14 verschillende programma’s, waaronder speciale programma’s voor allergieën, babykleding, beddengoed en sportkleding. De machine beschikt ook over een ‘Stoom hygiëne’ functie voor het effectief verwijderen van bacteriën en allergenen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Wisberg WBWM1400A9WNB en de WBWM1400A8WNB wasmachines?

Het grootste verschil tussen de Wisberg WBWM1400A9WNB en de WBWM1400A8WNB is het vulgewicht. De WBWM1400A9WNB heeft een capaciteit van 9 kg, terwijl de WBWM1400A8WNB een capaciteit van 8 kg heeft. Daarnaast is de WBWM1400A8WNB iets compacter met een diepte van 54 cm in vergelijking met de 59,9 cm van de WBWM1400A9WNB. Beide machines hebben een energielabel A, maar de WBWM1400A8WNB verbruikt iets minder energie.

Waar komt Wisberg vandaan?

Het merk Wisberg komt uit Nederland.

Hoe gebruiksvriendelijk zijn Wisberg wasmachines?

Wisberg wasmachines, zoals de WBWM1400A9WNB en WBWM1400A8WNB, zijn uitgerust met functies zoals een resttijdindicator, trommelverlichting en een zelfreinigende wasmiddellade. Je kunt ook tussentijds was toevoegen en de machines zijn voorzien van een duidelijk display en kinderbeveiliging.

Welke Wisberg wasmachine is geschikt voor grote huishoudens?

De Wisberg WBWM1400A9WNB met een vulgewicht van 9 kg is ideaal voor grote huishoudens. Deze wasmachine kan grote hoeveelheden wasgoed aan, zoals beddengoed en dekens.

Welke Wisberg wasmachine is geschikt voor kleine huishoudens?

De Wisberg WBWM1400A8WNB met een vulgewicht van 8 kg is geschikt voor kleine huishoudens. Deze wasmachine biedt vergelijkbare functies als de WBWM1400A9WNB maar is compacter en voordeliger.

Hoe installeer en onderhoud je een Wisberg wasmachine?

De installatie van Wisberg wasmachines is eenvoudig en vaak zelf uit te voeren. Beide modellen worden geleverd met een handleiding, een aanvoerslang van 1,5 meter en een afvoerslang van 1,5 meter. Onderhoud is eenvoudig dankzij functies zoals de zelfreinigende wasmiddellade en de trommelreinigingsfunctie.

Is Wisberg een goede merk?

Ja, Wisberg is een goed merk. Wisberg maakt eenvoudige, betaalbare wasmachines met degelijke kwaliteit. Een A-merk als Miele heeft vaak meer functies en hogere specificaties, maar daar betaal je dan vaak ook veel meer voor. Of de wasmachines van Wisberg goed bij jou passen is daarom afhankelijk van je wensen en budget. Gebruik de Wasmachine Keuzehulp om snel een persoonlijk advies te krijgen.