Mobiele airco
Mobiele airco's

Beste mobiele airco van 2024

Laatst bijgewerkt

Door

8 minuten lezen

Met een mobiele airco ben je perfect voorbereid op een warme zomer. Uiteraard wil je niet zomaar een mobiele airco. Je zoekt een airco die écht goed koelt, ook als buiten de mussen van het dak vallen. Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de beste mobiele airco van 2024.

Wil je meteen ontdekken wat de beste mobiele airco voor jou is? Selecteer dan hieronder jouw budget en klik op ‘Ga verder’ om naar de Mobiele Airco Keuzehulp te gaan.

Mobiele airco keuzehulp

Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Waar moet een goede mobiele airco aan voldoen?

Je wilt dus een goede – het liefst de beste – mobiele airco kopen. Voordat we op zoek gaan naar de ideale airco, zetten we eerst even op een rijtje waar een airco aan moet voldoen. Een goede mobiele airco…

 • Heeft een hoog koelvermogen: Laten we beginnen bij de belangrijkste eigenschap, het koelvermogen. Je koopt een airco omdat je je huis wilt koelen. Een airco met hoog koelvermogen zorgt ervoor dat je maximaal profijt hebt van de airco. 

Tip: Als aanvulling op een mobiele airco zijn er nog meer dingen die je kunt doen om niet oververhit te raken in de zomer. Lees er hier meer over.

 • Heeft energieklasse A (of beter): De beste mobiele airco is een energiezuinige airco. Niet alleen bespaar je hiermee op je energierekening, je zorgt meteen dat je het milieu niet teveel belast. Een goede airco heeft daarom minimaal energieklasse A. 
 • Is stil: Als je de mobiele airco ‘s nachts in de slaapkamer wilt aanzetten terwijl je slaapt, is het essentieel om voor een stille mobiele airco te kiezen. Maar ook wanneer je de airco alleen overdag wilt gebruiken, kan het lonen om voor een stil exemplaar te kiezen. Zo’n luidruchtige airco kan aardig afleiden als je aan het werk bent. 

Wist je dat: een stille mobiele airco produceert geluid tussen de 40 en 50 decibel. Dat is vergelijkbaar met een stil klaslokaal. Het geluid dat een luide mobiele airco produceert loopt op tot 65 decibel en is te vergelijken met stemgeluid. 

 • Positieve gebruikerservaringen: Om te bepalen welke mobiele airco het beste is, kun je voor een deel afgaan op de specificaties van de airco. Het is echter ook belangrijk om te kijken naar de ervaringen van gebruikers. De beste airco is niet alleen op papier goed, maar heeft ook lovende beoordelingen. 
 • Heeft een afvoerslang: Een mobiele airco maakt gebruik van een afvoerslang om warme lucht af te voeren. Op deze manier kan het apparaat zo effectief mogelijk koelen. Er zijn ook mobiele airco’s zonder afvoerslang te koop, maar deze koelen een stuk minder goed.

Naast deze algemene eigenschappen, kun je ook kijken naar de functies die je zoekt in een airco. Zo kun je tegenwoordig veel mobiele airco’s aansturen via een app of afstandsbediening. En er zijn ook airco’s met een ingebouwde timer (zodat ze niet onnodig lang aan staan) of een nachtmodus waarin de airco minder geluid maakt.

Beste mobiele airco

Wat is het beste merk voor een mobiele airco?

Als je op zoek bent naar een mobiele airco zie je al snel dat er keuze is uit veel verschillende werken. Niet elk merk biedt dezelfde kwaliteit. Wanneer je voor een goede mobiele airco wilt gaan, raden we je aan om te kiezen voor een airco van een betrouwbare fabrikant waarbij je zeker bent van hoge kwaliteit. 

Bij de volgende merken kun je rekenen op een betrouwbare mobiele airco: 

 • AEG
 • De Longhi
 • Duux
 • Fuave
 • Honeywell
 • Inventum
 • Sencor
 • Tristar
 • Trotec
 • Whirlpool

Wat is een goede mobiele airco voor de slaapkamer?

Wil je de mobiele airco in de slaapkamer neerzetten? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een mobiele airco die weinig geluid maakt. Deze stille mobiele airco’s produceren een geluid tussen de 40 en 50 decibel. Dit is te vergelijken met de geluiden in een huiskamer of een stil klaslokaal. Helaas is er nog geen airco beschikbaar die helemaal geen geluid produceert.

Sommige mobiele airco’s hebben een speciale nachtmodus. Wanneer je deze modus aanzet, maakt de airco zo min mogelijk geluid. Het nadeel hiervan is dat de airco in de nachtmodus op een lager vermogen werkt en dus minder effectief koelt.

Top 5 mobiele airco's

De beste mobiele airco’s

Nu je weet waar een goede mobiele airco aan moet voldoen, is het tijd om een stapje verder te kijken: welke mobiele airco is nu écht het beste? Om jou te helpen de beste mobiele airco te kiezen, vergelijken we de aanbevelingen van verschillende bronnen met elkaar.

Volgens de Consumentenbond

Op zoek naar de best geteste mobiele airco volgens de consumentenbond? Helaas heeft de consumentenbond hier geen uitgebreid onderzoek naar gedaan en zijn hier dus ook geen testresultaten voor.

Volgens CoolBlue

Als we CoolBlue mogen geloven, zijn er drie airco’s die er met kop en schouders bovenuit steken:

 1. Duux North Smart 14K BTU: Deze airco is geschikt voor middelgrote ruimtes tot 34 m2
 2. Fuave ACB09W22: Deze airco is geschikt voor relatief kleine ruimtes tot 26 m2
 3. Fuave ACB07W22: Deze airco is geschikt voor kleine ruimtes tot 20 m2

Bovenstaande mobiele airco’s zijn vooral geschikt voor wat kleinere ruimtes. Wil je een grote ruimte koelen? Dan is de Duux North Smart 18K BTU volgens CoolBlue de beste keuze. Deze airco werkt goed in ruimtes tot maximaal 51 m2.

Volgens Keuzehulp-gebruikers

Al tienduizenden mensen gebruikten de Mobiele Airco Keuzehulp om te ontdekken welke mobiele airco het meest geschikt is voor hun situatie. Dit zijn de mobiele airco’s die we de laatste tijd het vaakst adviseren:

 1. Fuave ACS16K01: Deze airco is geschikt voor relatief grote ruimtes tot 46 m2
 2. Fuave ACG12K02: Deze airco is geschikt voor middelgrote ruimtes tot 34 m2
 3. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro: Deze airco is geschikt voor middelgrote ruimtes tot 34 m2

We kunnen concluderen dat deze mobiele airco’s een goede keuze zijn voor de meeste mensen.

Veelgestelde vragen over de beste mobiele airco van 2024

Is een mobiele airco zinvol?

Een mobiele airco is een goede oplossing wanneer je de temperatuur in huis wilt verkoelen en liever geen vaste airco installeert. Mobiele airco’s zijn een stuk effectiever in het koelen van een ruimte dan andere opties zoals een aircooler en ventilator.

Wat is de zuinigste mobiele airco?

De Fuave ACG12K02 is op dit moment de zuinigste mobiele airco. Deze airco heeft een A+ energielabel en verbruikt 1,1 kWh per uur.

Kan een mobiele airco ook verwarmen?

Sommige mobiele airco’s hebben ook een verwarmingsfunctie. Vind je het belangrijk dat jouw mobiele airco ook kan verwarmen? Let hier dan specifiek op als je een mobiele airco gaat kopen.

Welke mobiele airco komt het beste uit de test van de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond nog geen mobiele airco test gedaan. Uit onze mobiele airco keuzehulp komt de Fuave ACS16K01 naar voren als meest geschikte mobiele airco voor de meeste mensen. Ook CoolBlue beveelt deze mobiele airco aan.

Welke mobiele airco kan ook verwarmen?

De Fuave ACS18K01 is een van de weinige mobiele airco’s met een verwarmingsfunctie. De mobiele airco is geschikt om grote ruimtes te koelen (tot 51 m2) en middelgrote ruimtes te verwarmen (tot 39 m2).

Wat is de beste mobiele airco zonder slang?

Elke goede mobiele airco heeft een afvoerslang naar buiten. Zoek je naar een oplossing om je huis te verkoelen zonder dat je een slang naar buiten moet leggen? Dan kun je voor een aircooler kiezen. De Honeywell TC10PCE staat bekend als een uitstekende aircooler (maar is dus geen mobiele airco).

Is een mobiele airco het waard?

Een mobiele airco is een stuk voordeliger dan een vaste split unit airco en koelt veel krachtiger dan een aircooler. Als je het in de warme zomermaanden wat koeler wilt hebben in huis, zonder dat je daarvoor meteen een vaste airco moet installeren is een mobiele airco zeker het overwegen waard.

De beste mobiele airco voor jou

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste mobiele airco van dit moment. Realiseer je echter dat deze mobiele airco niet per se de beste airco voor jou hoeft te zijn. Naast de algemene specificaties, is het ook belangrijk om rekening te houden met een aantal specificaties die voor jou relevant zijn. 

Wat voor airco je nodig hebt, is sterk afhankelijk van de ruimte(s) die je wilt koelen. Heb je een kleine ruimte met weinig ramen, goede zonwering en goede resultaten? Dan kan een ultrakrachtige mobiele airco zomaar wat te veel van het goede zijn. Een eenvoudiger – en goedkoper – exemplaar volstaat. Wil je een grote ruimte met ramen op het zuiden en slechte isolatie koelen? Dan heb je een stuk meer koelkracht nodig.

Ben je nieuwsgierig naar de mobiele airco die het beste bij jou past? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met de Mobiele Airco Keuzehulp kom je er binnen enkele seconden achter.