Kinderwagens
Kinderwagens

Deze kinderwagen accessoires maken jouw leven makkelijker en comfortabeler

Laatst bijgewerkt

Door

7 minuten lezen

Met de nodige accessoires voor je kinderwagen maak je wandelingen of uitstapjes met je kindje net wat comfortabeler. Dankzij de juiste accessoires heb je alles wat je nodig hebt snel bij de hand en bescherm je je kindje tegen kou, regen en beestjes.

Welke accessoires zijn er allemaal voor je kinderwagen? En welke van deze accessoires zijn het belangrijkste om aan te schaffen? In dit artikel vind je een duidelijk overzicht.

Handige accessoires voor je kinderwagen

Om de aankoop van een kinderwagen compleet te maken, kun je ervoor kiezen om een aantal handige accessoires voor je kinderwagen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende kinderwagen accessoires verkrijgbaar. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Regenhoes

We leven in een land waar het regelmatig regent. Met een regenhoes bescherm je je kindje tegen nattigheid. Regenhoezen zijn vaak makkelijk te gebruiken en tot een klein pakketje op te vouwen als je ze niet gebruikt.

Een regenhoes kost tussen de €10,- en €40,-

Kinderwagen met parasol

Parasol / zonnescherm

Met een parasol bescherm je je kindje tegen de zon, maar zorg je dat er nog ruim voldoende ventilatie in de kinderwagen is. Een andere optie die hetzelfde effect heeft, is een zonnescherm: deze plaats je als verlengde van de zonnekap die standaard op de kinderwagen zit.

Een parasol en zonnescherm voor je kinderwagen kosten beide tussen de €15,- en €50,-

Voetenzak

Met een voetenzak houd je je kindje lekker warm als het buiten koud is. Met name op de koudere dagen is een voetenzak erg nuttig. Maar ook in de wat warmere maanden kun je de voetenzak gebruiken. Je kunt de bovenkant afritsen, zodat je kindje het niet te warm krijgt.

Een voetenzak kost tussen de €50,- en €150,-

Matrashoes

De meeste kinderwagens worden wel geleverd met een matras, maar niet met een passende matrashoes. Het is handig om een matrashoes aan te schaffen, zodat je het matras goed beschermt tegen viezigheid van buiten en ‘ongelukjes’.

Een matrashoes voor in de kinderwagen kost ongeveer €15,-

Luiertas

In de luiertas neem je alles mee wat je onderweg nodig hebt voor je kindje. Over het algemeen zijn dat behoorlijk wat spullen. Kies daarom voor een ruime luiertas die gemakkelijk in te delen is.

Een luiertas kost tussen de €30,- en €150,-

Meerijdplankje

Heb je een wat ouder kindje dat al prima kan staan en lopen, maar het nog lastig vindt om bij te benen tijdens een lange wandeling? Dan is het handig om een meerijdplankje aan te schaffen. Oudere kinderen kunnen zo staand meerijden met de baby wanneer ze moe zijn van het lopen.

Een meerijdplankje kost tussen de €70,- en €120,-

Kinderwagen bekerhouder

Bekerhouder

Van een flesje voor je kind tot een koffiebeker voor jezelf, dankzij de bekerhouder neem je het gemakkelijk mee tijdens je wandeling. Zo heb je je handen vrij om de kinderwagen te duwen en voorkom je dat je beker zomaar omvalt.

Een losse bekerhouder kost €12,- tot €30,-

Autostoel adapters

Vaak past de maxi cosi voor in de auto niet perfect op het frame van je kinderwagen. Daarom kan het nodig zijn een speciale autostoel adapter aan te schaffen. Hiermee klik je de maxi cosi gemakkelijk op het onderstel van de kinderwagen. Dit is handig als de baby bijvoorbeeld net in slaap is gevallen en je het kindje niet wilt wakker maken. Bij sommige soorten kinderwagens wordt de autostoel adapter standaard meegeleverd.

Een autostoel adapter kost ongeveer €50,-

Muggennet

Met een muggennet houd je insecten uit de buurt van je kindje. Zo ga je zorgeloos op pad en hoef je niet bang te zijn dat je kindje een vervelende muggenbeet oploopt.

Een muggennet kost tussen de €15,- en €40,-

Speelgoed

Vooral wat oudere kinderen kunnen zich al snel vervelen als ze in de kinderwagen liggen. Je kunt speelgoed aan de kinderwagen hangen om je kindje te vermaken tijdens een wandeling. Van leuke buggyboekjes, wagenspanners en hangspeeltjes tot aan een stuurtje waarmee je kindje zélf kan meesturen: de keuze aan speeltjes voor in de kinderwagen is enorm.

Kinderwagen speelgoed kost tussen de €10,- en €35,-

Transporttas

In de transporttas vervoer je de ingeklapte wagen. Je beschadigt de wagen zo tegen vuil en beschadigingen tijdens bijvoorbeeld een vliegreis.

Een transporttas kost tussen de €35,- en €155,-

Haakje voor een (hydrofiele) doek

Met een (hydrofiele) doek aan de zonnekap bescherm je je kindje tegen fel zonlicht en andere weersomstandigheden. Ook vallen kinderen zo sneller in slaap: de doek dempt geluid en licht. Let wel op dat zo’n doek de ventilatie vermindert. Zorg dat er voldoende frisse lucht binnenkomt, zodat de baby niet oververhit raakt.

Haakjes of magneetjes voor een (hydrofiele) doek kosten tussen de €20,- en €30,-

Boodschappenmand

Bij veel 3-in-1 kinderwagens wordt de boodschappenmand standaard meegeleverd. Deze is echter niet altijd handig om groot genoeg. Daarom kun je overwegen om een extra grote boodschappenmand te kopen.

Een losse boodschappenmand kost €20,- tot €150,-

Houder voor mobiele telefoon

Je kunt op de kinderwagenstang een houder voor je smartphone plaatsen. Dit werkt op een vergelijkbare manier als bij een fiets.

Een houder voor je mobiele telefoon kost tussen de €14,- en €40,-

Wielen voor speciaal terrein

Om offroad te rijden met de kinderwagen kun je gebruik maken van speciale wielen. Dit is handig als je vaak met de kinderwagen door het bos of op onverharde paden rijdt.

Een set wielen voor speciaal terrein kost ongeveer €150,-

Kinderwagen accessoires

Voorkom onnodige en te dure aankopen

Wanneer je door de gemiddelde babywinkel loopt, zie je al snel dat er tientallen verschillende kinderwagen accessoires te koop zijn. Sommige kosten een paar tientjes, maar de kosten kunnen oplopen tot honderden euro’s. Voor je het weet ben je een klein fortuin kwijt aan accessoires voor je kinderwagen. Met deze tips voorkom je dat je te veel geld uitgeeft aan kinderwagen accessoires (die je misschien toch niet gebruikt):

  • Vraag aan andere ouders welke accessoires zij het meest gebruiken
  • Wacht met het kopen van een accessoire tot je ontdekt dat je het echt nodig hebt
  • Kinderwagen merken verkopen vaak accessoires die qua stijl perfect bij de wagen passen. Vaak zijn deze aardig aan de prijs en kun je ook prima uit de voeten met accessoire van een ander, goedkoper merk

Tip: Controleer voordat je een accessoire koopt of het op jouw kinderwagen past

  • Vraag aan vrienden of familieleden die net wat oudere kinderen hebben of je accessoires van hen kunt overnemen
  • Koop je kinderwagen accessoires tweedehands
Welke accessoires heb ik nodig bij de kinderwagen?

Er zijn talloze kinderwagen accessoires verkrijgbaar. Ze zijn allemaal nuttig, maar niet allemaal even noodzakelijk. We raden aan om te beginnen bij de accessoires die je kindje beschermen, zoals een zonnekap en voetenzak. Naarmate je merkt dat je accessoires mist, kun je ze altijd later nog aanschaffen.

Wat leg je in de kinderwagen in de winter?

Voorzie je kinderwagen in de winter van een lekker warm fleecedekentje. Leg dit zowel boven als onder je kleintje, zodat er niet te veel kou vanaf de onderkant van de reiswieg komt. Ook kun je je kinderwagen opmaken met een wikkeldekentje of kun je een voetenzak gebruiken.

Wat leg je in de kinderwagen in de zomer?

In de zomer kun je een parasolletje op de kinderwagen zetten om je kindje te beschermen tegen een zon. Leg niet zomaar een doek over de kinderwagen, want hierdoor ventileert de kinderwagen niet meer goed en kan het snel te warm worden.

De juiste accessoires zijn belangrijk, maar de juiste kinderwagen is belangrijker

Met de juiste accessoires maak je je leven als kersverse ouder stukken gemakkelijker en zorg je dat je kindje comfortabel in de wagen licht. Accessoires zijn echter niets meer dan een toevoeging. De belangrijkste keuze die je te maken hebt, is je keuze voor een kinderwagen zelf. Met onze Kinderwagen Keuzehulp maken we deze keuze een stuk gemakkelijker voor je. Na het invullen van een paar simpele vragen, krijg je automatisch een selectie te zien van de kinderwagens die het beste bij jou passen.