Was droog combinatie
Was-droogcombinaties

De beste was-droogcombinatie van 2024

Laatst bijgewerkt

Door

4 minuten lezen

Dankzij een was-droogcombinatie heb je geen twee verschillende apparaten meer nodig. Je wast én droogt je wasgoed met één toestel. Een was-droogcombi is een ware uitkomst voor mensen die weinig ruimte in huis hebben en niet zowel een wasmachine als een droger willen kopen. En vind jij het ook zo’n gedoe om je natte wasgoed naar je droger over te hevelen? Ook dan biedt een was-droogcombi de uitkomst. 

Er zijn tientallen was-droogcombinaties op de markt. Maar jij wilt de allerbeste. En het liefst ook nog een recent model. Maar welke was-droogcombi kun je nu het beste kiezen in 2024?

Is een was-droogcombi überhaupt wel de beste keuze?

Wanneer je kiest voor een was-droogcombinatie kun je wassen en drogen zonder dat het al te veel plek inneemt. Ook bespaar je met een was-droogcombinatie op de aanschafprijs, want twee losse apparaten zijn vaak een stukje duurder. 

Toch raden we een was-droogcombinatie vooral aan als je écht de ruimte niet hebt. Er zitten namelijk ook nadelen aan een was-droogcombinatie. Over het algemeen is het beter om voor een losse wasmachine en droger te kiezen. De twee losse apparaten zijn veel energiezuiniger in gebruik en ook de waskwaliteit is stukken beter. Hierdoor blijft je kleding extra lang mooi. 

Wanneer jij iets zoekt om je kleding te wassen en drogen, kun je dus het beste voor een losse wasmachine en droger gaan. Wil je toch een was-droogcombi, bijvoorbeeld omdat je weinig ruimte hebt? Dan zijn er verschillende factoren waaraan je de beste keuze herkent. 

Beste was-droogcombinatie

Wat bepaalt welke was-droogcombinatie de beste is?

Laten we beginnen bij het begin. Wat bepaalt of een was-droogcombinatie de beste keuze is? Een goede was-droogcombinatie voldoet aan de volgende factoren:

  • Energieklasse C of D: Met een (relatief) energiezuinige was-droogcombi bespaar je jaarlijks behoorlijk wat op je energiekosten. Daarbij is een toestel met een goed energielabel ook beter voor het milieu. De beste was-droogcombi heeft daarom een goede energieklasse en verbruikt niet te veel energie. 
  • Hoge waskwaliteit: Met de waskwaliteit bedoelen we hoe schoon je wasgoed uit het toestel. Was-droogcombinaties met automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, stoomfunctie, kledingbeschermende trommel en extra spoelfunctie hebben doorgaans een hogere waskwaliteit. 
  • Stevige bouwkwaliteit: Een was-droogcombinatie met hoge bouwkwaliteit is stevig en gaat stukken langer mee dan een apparaat met lage bouw-kwaliteit. Voor het beoordelen van de bouwkwaliteit wordt onder meer gekeken naar de materialen waar het apparaat van is gemaakt. 
  • Goede beoordelingen: Naast de specificaties van de verschillende was-droogcombinaties, zijn ook beoordelingen van gebruikers een belangrijke factor om te bepalen welk apparaat nu écht het beste is.
Beste was-droogcombinatie winnaar

Wat zijn de beste was-droogcombi’s?

Als we kijken naar de verschillende adviezen op internet, zien we dat zowel CoolBlue als Bol.com erg positief zijn over de Samsung WD80TA049BE. Het enige minpunt aan dit model is het verbruik. Met het energielabel E verbruikt het apparaat relatief veel stroom en water. 

Kijkend naar de net wat milieuvriendelijkere opties, zijn volgens CoolBlue de Whirlpool FFWDB 964369 WV EE en volgens Bol.com de Beko HTV7732XA01 de beste keuze. 

Als we ons richten op de beoordelingen, komen de Miele WTI 370 WPM en Miele WTD 163 WCS er het beste vanaf. De Samsung WD80TA049BE en LG GD3M108N3 Direct Drive worden het beste verkocht.

De beste was-droogcombinatie voor Keuzehulp-gebruikers

Op basis van de voorkeuren die mensen aangaven in de Keuzehulp, kwamen de volgende was-droogcombinaties de laatste tijd het vaakst naar voren:

  1. LG GD3V509S1
  2. Samsung WD90T754ABT
  3. Siemens WN44A120NL

Deze was-droogcombi’s sluiten aan bij de wensen en eisen die de meeste mensen hebben voor een was-droogcombinatie. Voor veel mensen zijn deze was-droogcombinaties een goede keuze. Maar is het ook de juiste keuze voor jou?

De beste was-droogcombinatie voor jou

De was-droogcombinaties die je in dit artikel voorbij zag komen, zijn over het algemeen de beste in hun soort. Dit zegt echter niet zoveel over wat de beste was-droogcombinatie voor jou is. Om dat te bepalen, spelen factoren zoals de grootte van je huishouden en de plaats waar je de was-droogcombi wilt neerzetten een rol. Wil je weten wat de beste was-droogcombinatie voor jou is? Vul dan even de Was-droogcombi Keuzehulp in. Dan heb jij binnen enkele minuten een persoonlijk advies met de beste keuze voor jou.