Kinderwagens
Kinderwagens

Wat is de beste kinderwagen van 2024?

Laatst bijgewerkt

Door

6 minuten lezen

Jij wilt het beste voor je kindje en daarom ben je op zoek naar de beste kinderwagen van dit moment. Om jou te helpen de beste kinderwagen te kiezen, gingen wij voor je op onderzoek uit. Waar moet een goede kinderwagen aan voldoen? Welke kinderwagens zijn onlangs in de prijzen gevallen? En welke kinderwagens komen het beste uit de test? Je leest het in dit artikel.

Liever direct een persoonlijk advies? Gebruik dan de kinderwagen keuzehulp:

Kinderwagen keuzehulp

Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Hoe bepaal je of een kinderwagen goed is?

Voordat je kunt bepalen welke kinderwagen de allerbeste van dit moment is, is het belangrijk om te weten waar een goede kinderwagen aan moet voldoen. Daarom zetten we om te beginnen een aantal belangrijke eisen voor een goede kinderwagen op een rijtje. 

De beste kinderwagen beschikt over de volgende specificaties en kwaliteiten:

 • Gemakkelijk en compact in te klappen: Een grote kinderwagen kan behoorlijk onhandig zijn. In huis neemt hij veel ruimte in en je krijgt hem amper (of helemaal niet) in de auto. Daarom is het voor de meeste mensen handig om te kiezen voor een kinderwagen die gemakkelijk en compact in te klappen is. 
 • Veilig: Veiligheid is altijd belangrijk en voor een kinderwagen geldt dat nog veel meer. Een veilige kinderwagen beschikt over goede remmen, is stevig en valt niet om. 

Wist je dat: er is een Europese veiligheidsnorm voor kinderwagens, de EN 1888. Als een kinderwagen aan deze norm voldoet, krijgt hij een sticker waarop deze code staat.

 • Comfortabel: Een goede kinderwagen biedt meer dan voldoende comfort voor je kindje. De kinderwagen vangt schokken op, zodat je kindje rustig kan slapen tijdens een wandeling. 
 • Verstelbare duwstang: Dit is vooral belangrijk als jij en je partner van lengte verschillen. Door de duwstang te verstellen kunnen jullie allebei comfortabel achter de kinderwagen lopen. 
 • Positieve gebruikservaring: De beste kinderwagen beschikt niet alleen over de juiste specificaties, maar heeft ook lovende recensies van gebruikers. Op papier kan een kinderwagen nog zo goed zijn, maar uiteindelijk gaat het erom hoe ouders de kinderwagen ervaren. 
De beste kinderwagen

Wat is de beste kinderwagen?

De beste kinderwagen is dus makkelijk in te klappen, veilig, comfortabel, heeft een verstelbare duwstang én heeft lovende reacties van ouders. Met deze eisen in ons achterhoofd gaan we op zoek naar de kinderwagens die volgens verschillende bronnen als beste worden beoordeeld. 

Het beste getest

Volgens de Consumentenbond zijn scoren deze kinderwagens op dit moment het beste:

 1. Nuna Mixx Next: Deze kinderwagen is gemakkelijk te besturen en biedt veel comfort voor je kindje
 2. Nuna Triv: Deze kinderwagen is met name comfortabel voor je kindje
 3. Cybex Priam: Deze kinderwagen scoort bijzonder hoog op comfort voor het kind
 4. Bugaboo Fox 2: Deze kinderwagen scoort erg hoog op rijgemak
 5. Stokke Xplory V6: De reiswieg van deze kinderwagen is gemakkelijk om los te maken en te gebruiken als autostoeltje

Om tot deze top 5 te komen keek de Consumentenbond naar het gebruiksgemak, rijgedrag op verharde en onverharde ondergrond, veiligheid en het comfort van het kindje. 

Beste koop

Heb je een beperkt budget voor je kinderwagen? Volgens de Consumentenbond kun je dan het beste voor de Maxi-Cosi Adorra 2.0 gaan. Het testoordeel voor deze kinderwagen ligt niet ver onder de Nuna Mixx Next – de grote winnaar – terwijl de kinderwagen een stuk goedkoper is. 

Populairste kinderwagens

Niet alleen de Consumentenbond, maar ook Prenatal maakte een selectie van de beste kinderwagens. Hierbij werd niet gekeken naar de kinderwagens met de beste specificaties, maar ook naar de populairste kinderwagens van dit moment. 

De top 5 van Prénatal ziet er als volgt uit:

 1. Joolz Day +
 2. Bugaboo Fox 2
 3. Joolz Geo 2
 4. Easywalker Harvey 3
 5. Chicco Best Friend Plus
Papa met kinderwagen

Prijswinnende kinderwagens

Elk jaar wordt de Baby Innovation Award uitgereikt aan de beste innoverende babyproducten. Zo ook voor de allernieuwste kinderwagens. Tijdens de laatste verkiezing wonnen de volgende kinderwagens een Baby Innovation Award. 

Hartan Belly Button kinderwagen

Deze kinderwagen is een klasse apart als het gaat om duurzaamheid, gebruiksgemak, kwaliteit en unieke eigenschappen. De kinderwagen heeft een duwstang van Solight Ecco waarop bacteriën en schimmels automatisch worden gedood. De hoes van het matras is doorweven met zilverdraad om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. 

Tussen de binnen- en buitenstof zit een laag thermofleece. Deze biedt bescherming tegen de kou in de winter en hitte in de zomer. De dubbele uitvouwbare zonnekap zorgt voor maximale zonbescherming. Ook handig: de kinderwagen maakt het makkelijk om met een hand de duwstang in te stellen en wieg te ontkoppelen. 

Joolz Aer buggy met wieg

Officieel valt de Joolz Aer niet onder de categorie kinderwagens, maar we wilden hem toch even benoemen. De Joolz Aer is een compacte buggy die ook te gebruiken is voor pasgeboren baby’s doordat je er een wieg op kunt zetten. Je klapt de Joolz Aer – zelfs met de wieg erop – gemakkelijk met één hand in tot een compact pakketje van 8 kg. Ingeklapt is de Joolz Aer slechts 45 cm breed, waardoor hij gemakkelijk in de auto, trein of bus past. 

Kinderwagen wandelen

Conclusie: wat is nu echt de beste kinderwagen?

Als je kijkt naar verschillende bronnen, komt er steeds een andere kinderwagen naar voren als ‘de beste’. Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat er niet één beste kinderwagen is. We kunnen er van uit gaan dat de kinderwagens in zowel de selectie van de Consumentenbond als die van Prénatal van hoge kwaliteit zijn.

De prijswinnende kinderwagens staan op dit moment nog niet in de top-5-lijstjes. Dat komt mede doordat deze kinderwagens nog erg innovatief en nieuw zijn. De kans is echter sterk aanwezig dat ze volgend jaar wel een hoge positie in een beste-kinderwagen-lijstje sieren. 

De conclusie die we uit dit alles kunnen trekken, is dat er niet één beste kinderwagen is. Er zijn verschillende kinderwagens van hoge kwaliteit. Wat uiteindelijk de beste keuze voor een kinderwagen is, hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren.

De ideale kinderwagen voor jou

Een prijswinnende kinderwagen is leuk, maar uiteindelijk draait het maar om één ding: de beste kinderwagen voor jou. Als jij iemand bent die graag lange wandelingen door het bos maakt heb je een compleet andere kinderwagen nodig dan iemand die de wagen vooral mee wil nemen om door de stad te wandelen.

Vul de Kinderwagen Keuzehulp in om de ideale kinderwagen voor jou te vinden.