Welke functies vind je belangrijk?

Selecteer de functies die je het belangrijkst vindt voor je nieuwe wasmachine.

De energieklasse van wasmachines wordt aangeduid met termen als A+++, A++, A+, B, C. Een zuinige wasmachine kost meer in aanschaf, maar helpt je wel om te besparen op energiekosten.

Wasmachines met een hoog toerental (minimaal 1.600 toeren per minuut), zorgen er voor dat je was droger uit de machine komt.

Deze functie wordt ook wel aquastop of waterslot genoemd en zorgt er voor dat de watertoevoer stopt zodra er een lekkage optreedt.

Speciaal intensief programma dat er op gericht is om allergenen zoals huisstofmijten, dierenharen en pollen uit de was te verwijderen.

Met kinderslot of kinderbeveiliging op je wasmachine voorkom je dat kleine kinderen de wasmachine open kunnen maken of kunnen bedienen. Deze functie ontbreekt vaak op goedkopere wasmachines.

Wasmachines met een laag geluidsniveau maken minder geluid. Dit is prettig als je vaak ’s nachts wast en je slaapkamer zich niet ver van de wasmachine bevindt. Als je een stille wasmachine wil, heb je minder keuze en betaal je vaak meer.

Wasmachines met een koolborstelloze motor zijn stiller en minder onderhevig aan slijtage. Deze machines zijn over het algemeen duurder.

Extra kort programma van bijvoorbeeld 15 tot 30 minuten. Dit is handig als je je was alleen even wil opfrissen.

Met de startuitstel functie kun je er voor zorgen dat de was precies klaar is wanneer jij wil. Zo voorkom je dat de natte was te lang in de machine blijft liggen.