Wasdrogers

De beste wasdroger van 2023

Laatst bijgewerkt

Door

5 minuten lezen

Je gaat een nieuwe wasdroger kopen en wil zeker weten dat hij van goede kwaliteit is. Sterker nog, je wilt de beste hebben. Maar wat is nu de beste droger van dit moment? Waar moet een goede wasdroger aan voldoen? Wij gingen voor je op onderzoek uit.

Welk type wasdroger kun je het beste kiezen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasdroger, valt het je waarschijnlijk al snel op dat er drie soorten wasdrogers zijn:

  • Condensdrogers: dit type droger laat vocht uit je kleding condenseren. De condens wordt opgevangen in een condensbak of afgevoerd via een slang. 
  • Warmtepompdrogers: een warmtepompdroger is eigenlijk een speciaal soort condensdroger. Doordat deze drogers de warmte die vrijkomt tijdens het drogen hergebruiken, zijn ze erg energiezuinig. 
  • Afvoerdrogers: deze drogers voeren de hete, vochtige lucht die vrijkomt tijdens het drogen via een slang af naar buiten. Afvoerdrogers zijn de goedkoopste wasdrogers, maar zijn ook het minst zuinig. 

Afvoerdrogers zijn niet bepaald energiezuinig en ook niet al te best voor je wasgoed. Daarom kun je het beste voor een warmtepompdroger of condensdroger kiezen.

Wat bepaalt hoe goed een wasdroger is?

Je gaat een nieuwe wasdroger kopen en wilt zeker weten dat je een stukje kwaliteit in huis haalt. Je wilt namelijk niet zomaar een droger, maar de beste droger van 2022. Waar moet je dan op letten als je een droger gaat kopen? De beste droger voldoet minimaal aan de volgende eigenschappen:

  • Energieklasse A+++: de beste wasdroger is energiezuinig. Door te kiezen voor een energiezuinige wasdroger, bespaar je jaarlijks tientallen euro’s op je energierekening én draag je bij aan een beter klimaat.
  • Warmtepompdroger: ga je in 2022 een wasdroger kopen, dan kun je het beste voor een warmtepompdroger gaan. Dit type droger is het energiezuinigst en zorgt er tegelijkertijd voor dat je was langer mooi blijft. Dat laatste heeft te maken met de lage droogtemperatuur van de warmtepompdroger.

Wist je dat: je met een warmtepompdroger gedurende de hele levensduur tot wel €999,- bespaart ten opzichte van een condensdroger? Hoewel een warmtepompdroger in de aanschaf duurder is, ben je op de lange termijn vaak goedkoper uit

  • Topklasse bouwkwaliteit: Een wasdroger met topklasse bouwkwaliteit gaat het langst mee. Deze wasdrogers zijn gemaakt van de beste materialen en hebben vaak een zelfreinigende condensor. Dit zorgt ervoor dat de droger efficiënt en zuinig blijft. 
  • Goede gebruikerservaringen: Het is fijn als een wasdroger aan de nodige vereisten voldoet. Maar waar het uiteindelijk écht om draait, is dat gebruikers tevreden zijn over een wasdroger. Om te bepalen welke wasdroger het allerbeste is, spelen de gebruikerservaringen dan ook een belangrijke rol. 

Afhankelijk van hoe of waar je de droger gaat gebruiken, kunnen ook nog andere factoren meespelen in jouw keuze voor de beste wasdroger. Komt de droger bijvoorbeeld in of naast een ruimte te staan waar je vaak bent? Dan is het de moeite waard om te kiezen voor een stille wasdroger. Heb je een groot huishouden? Kies dan voor een droger met een groot vulgewicht

Wat is de beste wasdroger

Wat zijn de beste wasdrogers?

Zoals je hierboven las, zijn er een aantal eigenschappen waar de beste wasdroger van 2022 aan moet voldoen. Er zijn tientallen wasdrogers die voldoen aan al deze eigenschappen. Maar wat is nu écht de beste? 

De verschillende (online) leveranciers van wasdrogers zijn het er niet helemaal over eens wat nu het allerbeste toestel is. Als we Coolblue mogen geloven, komt de Samsung DV80TA220AE het beste uit de test. Volgens Bol.com kun je juist het beste kiezen voor de AEG T8DE86ES

Zoals we eerder aangaven, spelen ook de beoordelingen op een wasdroger een belangrijke rol. Een wasdroger die écht goed is, heeft over het algemeen veel tevreden gebruikers. De Samsung DV90T8240SH en Samsung DV80T6220LX/S2 ontvangen op dit moment de beste beoordelingen. 

Als we kijken naar het aantal verkopen, komt de Samsung DV80TA220AE naar voren als beste warmtepompdroger. Ook de AEG T8DBE86W scoort hoog op de lijst van best verkochte warmtepompdrogers. 

De beste wasdroger volgens Keuzehulp-gebruikers

In de Wasdroger Keuzehulp kun je jouw voorkeuren invullen, waarna je een persoonlijk advies krijgt. Deze wasdrogers komen momenteel als vaakst uit de keuzehulp gerold:

  1. Bosch WTR88T00NL
  2. Samsung DV80TA220AE
  3. Bosch WTG846C0NL

De wasdrogers in bovenstaande top 3 zijn de beste keuze voor de meeste mensen die de Wasdroger Keuzehulp gebruiken. Dat een wasdroger geschikt is voor de meeste mensen, hoeft echter niet te betekenen dat het ook de beste wasdroger voor jou is. 

De beste wasdroger voor jou

Als je een nieuwe wasdroger wilt aanschaffen, is het logisch dat je voor het allerbeste exemplaar wil gaan. Maar waar het uiteindelijk écht om draait, is wat de beste wasdroger voor jou is. 

Ieder huishouden is verschillend. En daarmee verschilt ook de meest geschikte wasdroger per huishouden. De beste wasdroger voor een groot gezin of een gezin met kleine kinderen, is over het algemeen niet de beste wasdroger voor iemand die alleen woont. 

Ben jij benieuwd wat de meest geschikte wasdroger voor jou is? Daar kom je heel makkelijk achter: vul gewoon de Wasdroger Keuzehulp in. Nadat je enkele korte vragen beantwoordt, komt er vanzelf een advies uitgerold.