Mobiele airco
Mobiele airco's

Beste mobiele airco van 2023

Laatst bijgewerkt

Door

6 minuten lezen

Met een mobiele airco ben je perfect voorbereid op een warme zomer. Uiteraard wil je niet zomaar een mobiele airco. Je zoekt een airco die écht goed koelt, ook als buiten de mussen van het dak vallen. Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de beste mobiele airco van 2023. 

Wil je meteen uitvinden wat de beste mobiele airco voor jou is? Selecteer dan hieronder jouw budget en klik op ‘Ga verder’ om naar de Mobiele Airco Keuzehulp te gaan. 

Mobiele airco keuzehulp

Hoeveel wil je maximaal uitgeven?

Waar moet een goede mobiele airco aan voldoen?

Je wilt dus een goede – het liefst de beste – mobiele airco kopen. Voordat we op zoek gaan naar de ideale airco, zetten we eerst even op een rijtje waar een airco aan moet voldoen. Een goede mobiele airco…

 • Heeft een hoog koelvermogen: Laten we beginnen bij de belangrijkste eigenschap, het koelvermogen. Je koopt een airco omdat je je huis wilt koelen. Een airco met hoog koelvermogen zorgt ervoor dat je maximaal profijt hebt van de airco. 

Tip: Als aanvulling op een mobiele airco zijn er nog meer dingen die je kunt doen om niet oververhit te raken in de zomer. Lees er hier meer over.

 • Heeft energieklasse A (of beter): De beste mobiele airco is een energiezuinige airco. Niet alleen bespaar je hiermee op je energierekening, je zorgt meteen dat je het milieu niet teveel belast. Een goede airco heeft daarom minimaal energieklasse A. 
 • Is stil: Als je de mobiele airco ‘s nachts in de slaapkamer wilt aanzetten terwijl je slaapt, is het essentieel om voor een stille mobiele airco te kiezen. Maar ook wanneer je de airco alleen overdag wilt gebruiken, kan het lonen om voor een stil exemplaar te kiezen. Zo’n luidruchtige airco kan aardig afleiden als je aan het werk bent. 

Wist je dat: een stille mobiele airco produceert geluid tussen de 40 en 50 decibel. Dat is vergelijkbaar met een stil klaslokaal. Het geluid dat een luide mobiele airco produceert loopt op tot 65 decibel en is te vergelijken met stemgeluid. 

 • Positieve gebruikerservaringen: Om te bepalen welke mobiele airco het beste is, kun je voor een deel afgaan op de specificaties van de airco. Het is echter ook belangrijk om te kijken naar de ervaringen van gebruikers. De beste airco is niet alleen op papier goed, maar heeft ook lovende beoordelingen. 
 • Heeft een afvoerslang: Een mobiele airco maakt gebruik van een afvoerslang om warme lucht af te voeren. Op deze manier kan het apparaat zo effectief mogelijk koelen. Er zijn ook mobiele airco’s zonder afvoerslang te koop, maar deze koelen een stuk minder goed. 
Beste mobiele airco

Wat is het beste merk voor een mobiele airco?

Als je op zoek bent naar een mobiele airco zie je al snel dat er keuze is uit veel verschillende werken. Niet elk merk biedt dezelfde kwaliteit. Wanneer je voor een goede mobiele airco wilt gaan, raden we je aan om te kiezen voor een airco van een betrouwbare fabrikant waarbij je zeker bent van hoge kwaliteit. 

Bij de volgende merken kun je rekenen op een betrouwbare mobiele airco: 

 • AEG
 • De Longhi
 • Duux
 • Fuave
 • Honeywell
 • Inventum
 • Sencor
 • Tristar
 • Trotec
 • Whirlpool

Wat is een goede mobiele airco voor de slaapkamer?

Wil je de mobiele airco in de slaapkamer neerzetten? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een mobiele airco die weinig geluid maakt. Deze stille mobiele airco’s produceren een geluid tussen de 40 en 50 decibel. Dit is te vergelijken met de geluiden in een huiskamer of een stil klaslokaal. Helaas is er nog geen airco beschikbaar die helemaal geen geluid produceert.

Sommige mobiele airco’s hebben een speciale nachtmodus. Wanneer je deze modus aanzet, maakt de airco zo min mogelijk geluid. Het nadeel hiervan is dat de airco in de nachtmodus op een lager vermogen werkt. 

Top 5 mobiele airco's

Top 5 mobiele airco’s

Nu je weet waar een goede mobiele airco aan moet voldoen, is het tijd om een stapje verder te kijken: welke mobiele airco is nu écht het beste? 

Volgens CoolBlue

Als we CoolBlue mogen geloven, zijn er drie airco’s die er met kop en schouders bovenuit steken:

 1. Fuave ACS18K01: Deze airco is geschikt voor grote ruimtes tot 51 m2
 2. Fuave ACB09K01: Deze airco is geschikt voor kleine ruimtes tot 26 m2
 3. Fuave ACB12K02: Deze airco is geschikt voor middelgrote ruimtes tot 38 m2

Volgens Keuzehulp-gebruikers

Al tienduizenden mensen gebruikten de Mobiele Airco Keuzehulp om te ontdekken welke mobiele airco het meest geschikt is voor hun situatie. Dit zijn de mobiele airco’s die we de laatste tijd het vaakst adviseren:

 1. AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro
 2. Fuave ACS18K01
 3. Fuave ACS14K01
 4. Whirlpool PACB212HP
 5. Duux North Smart 18K BTU

We kunnen concluderen dat deze mobiele airco’s een goede keuze zijn voor de meeste mensen. 

Wat opvalt is dat de Fuave ACS18K01 hoog scoort in beide lijstjes. We kunnen daarom stellen dat dit een van de beste mobiele airco’s is. Deze airco heeft een heel sterk koelvermogen en is daarmee perfect te gebruiken in grote ruimtes. Het blijft de vraag: heb je dat grote koelvermogen ook echt nodig? Uiteindelijk draait het er niet om welke mobiele airco het allerbest is, maar welke airco de beste keuze is voor jou. 

De beste mobiele airco voor jou

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste mobiele airco van dit moment. Realiseer je echter dat deze mobiele airco niet per se de beste airco voor jou hoeft te zijn. Naast de algemene specificaties, is het ook belangrijk om rekening te houden met een aantal specificaties die voor jou relevant zijn. 

Wat voor airco je nodig hebt, is sterk afhankelijk van de ruimte(s) die je wilt koelen. Heb je een kleine ruimte met weinig ramen, goede zonwering en goede resultaten? Dan kan een ultrakrachtige mobiele airco zomaar wat te veel van het goede zijn. Een eenvoudiger – en goedkoper – exemplaar volstaat. Wil je een grote ruimte met ramen op het zuiden en slechte isolatie koelen? Dan heb je een stuk meer koelkracht nodig. 

Ben je nieuwsgierig naar de mobiele airco die het beste bij jou past? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met de Mobiele Airco Keuzehulp kom je er binnen enkele seconden achter.