Koelkast
Koelkasten

De beste koelkast van 2023

Laatst bijgewerkt

Door

5 minuten lezen

Je gaat een nieuwe koelkast kopen en die moet van topkwaliteit zijn. Sterker nog: je wilt de beste koelkast van 2023. Voor welk exemplaar moet je dan gaan? Wij gingen op onderzoek uit. In dit artikel lees je onze bevindingen. 

Wat bepaalt welke koelkast de beste is?

Er zijn een aantal factoren die meespelen om te bepalen welke koelkast het allerbeste is. Zo moet een goede koelkast voldoen aan de volgende vereisten:

  • Energieklasse D (of beter): De beste koelkast is een zuinige koelkast. Je koelkast staat het hele jaar door aan, waardoor een lager (of hoger) energieverbruik een wereld van verschil maakt.

Wist je dat je met een energiezuinige koel-vriescombinatie tot wel €638,- bespaart op je energiekosten?

  • Stil (geluidsniveau van maximaal 38 dB): Bij de meeste mensen staat de koelkast op een plek waar ze vaak zijn, namelijk de keuken. Het kan dan erg storend zijn als het apparaat een constante zoem laat horen. Daarom is de beste koelkast een stille koelkast. 
  • Hoge beoordelingen van gebruikers: De beste koelkast voldoet niet alleen aan de nodige vereisten, maar brengt ook een positieve ervaring met zich mee. Kijk daarom bij je keuze voor een koelkast altijd even naar de beoordelingen van andere gebruikers. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die meespelen in de selectie van de allerbeste koelkast. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor een slimme koelkast met touchscreen? Een koelkast die je nooit hoeft te ontdooien? Of wil je vooral de beste koelkast voor het milieu? Misschien zoek je naar een koelkast voor in de schuur en moet de koelkast bestendig zijn tegen lage temperaturen. En wat voor type koelkast wil je eigenlijk? Uiteindelijk kies je de beste koelkast vooral op basis wat voor jou belangrijk is. 

Beste koelkast 2022

Verschillende soorten koelkasten: de beste in hun klasse

Het is lastig te zeggen welke koelkast het allerbeste is. Er zijn namelijk verschillende soorten koelkasten. Daarom zetten we per type koelkast de beste apparaten op een rijtje:

De beste koel-vriescombinatie

Koel-vriescombinaties zijn verreweg de populairste optie onder huishoudens die een nieuwe koelkast zoeken. Als je het aan Coolblue vraagt, is de Samsung RB36T602CSA de allerbeste koel-vriescombinatie. Dit toestel is relatief energiezuinig en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Momenteel is dit tevens de meestverkochte koelkast. 

Kijkend naar de beoordelingen, komt de Samsung RB38T705CB1 als beste energiezuinige koel-vriescombinatie uit de test. 

De beste kastmodel koelkast

De kastmodel koelkast heeft één deur en bevat geen vriesgedeelte. Als je het aan CoolBlue vraagt, is de AEG RKB539F1DW de meest populaire kastmodel koelkast. Huishoudens zelf zijn echter het meest lovend over de Liebherr K 4330-21. Deze koelkast is energiezuinig en maakt bovendien weinig geluid. 

De beste tafelmodel koelkast

Zoek jij een kleine koelkast waar je ook nog iets op kunt zetten? Ga dan voor een tafelmodel koelkast. Onder de (energiezuinige) tafelmodel koelkasten is de Inventum CKK501++ op dit moment de populairste optie. Deze koelkast maakt weinig geluid en is ook geschikt om in de schuur te plaatsen. Naast dat deze koelkast erg populair is, zijn gebruikers er ook erg positief over. De Inventum CKK501 is namelijk niet alleen de meest populaire optie, maar ook de best beoordeelde optie. 

De beste Amerikaanse koelkast

Kies jij het liefst voor een Amerikaanse koelkast? Volgens CoolBlue kun je dan het beste voor de Inventum SK010 gaan. Deze koelkast is van topklasse bouwkwaliteit en gaat jaren mee. Als we kijken naar de Amerikaanse koelkast waar gebruikers het meest tevreden over zijn, komen we uit bij de LG GSJ361DIDV Door-in-Door. Deze koelkast is mede populair vanwege zijn water- en ijsdispenser en door-in-door-systeem. 

Wast is de beste koelkast

De beste koelkast voor Keuzehulp-gebruikers

Wanneer je de Koelkast Keuzehulp gebruikt, kun je jouw wensen voor je nieuwe koelkast invullen. Vervolgens krijg je meteen te zien welke koelkast het allerbeste aansluit op jouw wensen. 

Op basis van de voorkeuren die honderden Keuzehulp-gebruikers invulden, konden we de volgende top 3 samenstellen:

We kunnen concluderen dat deze drie koelkasten de beste keuze zijn voor veel verschillende huishoudens in Nederland. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het ook de beste koelkast voor jou is. 

De beste koelkast voor jou

Als je een nieuwe koelkast gaat kopen, is het belangrijk om wat verder te kijken dan alleen de allerbeste koelkast die op de markt is. Je kunt wel voor een complete Amerikaanse koelkast gaan met alles erop en eraan, maar als je alleen woont en energiekosten wilt besparen, is dit waarschijnlijk niet de beste optie. Misschien ben je in zo’n geval beter af met een milieuvriendelijke koel-vriescombinatie of tafelmodel koelkast. 

Kijk bij je keuze voor een nieuwe koelkast daarom niet alleen naar de beste koelkast in het algemeen, maar naar de beste koelkast voor jou. Dankzij de Koelkast Keuzehulp kom je er binnen een paar klikken achter welke koelkast het beste bij jouw wensen past. Je kunt aangeven wat je budget is, wat voor type koelkast je zoekt, welke merken je mee wilt nemen in je advies en welke functies je belangrijk vindt. Vervolgens rolt er automatisch een persoonlijk advies uit.